Genjoga in oblikovanje telesa

Si želite telo kot Madonna ali Sting?

Tisočkrat ste že poskusili, telovadili, se znojili na fitnesu ali aerobiki, hodili v hribe ... A nič ni imelo dolgotrajnega učinka. Na delavnici, ki jo prireja Joga inštitut, vam bodo predstavili, katere so skrivnosti v praksi joge, ki vam res lahko pomagajo do lepšega telesa in boljšega počutja. Telo sta si z jogo oblikovala tudi Madonna in Sting. Zakaj si ga ne bi še vi?

12. 9. 2013 | Promocijsko sporočilo

Prva skrivnost je, da je pri jogi zelo pomembno dihanje, in to kar na prvem mestu. Z asanami (telesnimi položaji v jogi) se poveča dovajanje kisika v telo, to pospeši presnovo in odvajanje strupov iz telesa. Hkrati pa vpliva na izločanje seratonina in endorfinov – zato se boste po jogi bolje počutili. Preizkušeno deluje vedno! 1, 2, 3 ... Tega pri jogi ni, štejemo kvečjemu dihe, saj je zavedanje svojega telesa prednost joge. Med vadbo vključimo zavedanje, vsak gib je ozaveščen, povezan z dihom, kar je zelo težko – zato je poškodb manj. Pri drugih aktivnostih, zlasti pri fitnesu, krepimo samo velike mišične skupine, globlje pa ostanejo šibke, kar pripelje telo do neravnovesja, zato je poškodb veliko več. Z asanami se okrepijo globlje mišice, sploh med hrbtnimi vretenci, kjer je veliko napetosti, ki jih ne moremo okrepiti z drugo telesno vadbo. Največja skrivnost pa so asane z zasuki in predkloni, ki spodbudijo presnovo, zmanjšujejo obloge okoli trebuha in bokov, te pa bodo z vami, povezane v program vadbe, delili na delavnici.

Delavnica Genjoga in oblikovanje telesa

Termin: 30.9. 2013 ob 18.30 v Hotelu Plaza, Ljubljana - BTC.

Program delavnice NutriYoga:

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega (predavanja) in praktičnega dela (vadba).

Program delavnice (trajanje 1 uro in pol):

  • Genetika in prehrana - uvodno predavanje o vplivu genske slike na prehrano in telo (Andrej Zemljič, strokovnjak za prehrano na Inštitutu za DNK analize)
  • Delavnica z vadbo terapevtske joge za oblikovanje telesa (mag. Maja Tanko Smolič, mednarodno akreditirana učiteljica joge).
  • Sproščanje s tibetanskimi skledami (Darja Rogelj)

Vsak udeleženec dobi:

Program vadbe z opisom položajev za oblikovanje telesa.

Če želite aktivno sodelovati pri vadbi na delavnici, vam organizatorji svetujejo, da pridete v udobnih oblačilih, lahko pa s seboj prinesete tudi podlogo (blazino) in dekico za sproščanje. Več informacij najdete na njihovi spletni strani.