Najraje imamo reciklirane natikače!

Predstavljamo Gumbies japonke iz naravnih in recikliranih materialov. 

Najraje imamo reciklirane natikače! (foto: gumbies) gumbies
20. 7. 2022
 

Gumbies obutev prihaja k nam iz sončne Avstralije. Ko je oče Gumbies-a, Michel Maurer, pri svojih 18ih letih odkril ritual Walkabout “sprehoda” pri Aboridžinih, se mu še sanjalo ni, da bo to tako vplivalo na njegovo življenjsko pot. Njegov nemirni duh, želja po svobodi, avanturah, vrhuncih življenja, po nečem več, kar ni v stalnici običajnih ljudi, so povzročili, da je odkrival več in več. Njegovi pobegi so bili pobegi v “resnično” življenje, v resnični izkušnjo. Kmalu se je želji po dogodivščinah pridružila še želja po dosežkih v poslu.

Z nekaj malega denarja, nahrbtnikom na ramah in polno glavo sanj se je podal iskati svojo srečo, svojo pot. Med potovanjem je opravljal priložnostna dela, se občasno posvetil ročnim delom. Nakar je v Utahu na "outdoor" sejmu prebral članek o uspehu John Lobb-a in njegovem izdelovanju čevljev in to je bilo to. Nastali so prvi zametki Gumbies natikačev. 

Nova blagovna znamka naj bi odsevala strast do preprostosti, uporabnost in najpomembneje – svobodo. Obvezna uporaba naravnih materialov, recikliranih materialov in močno opiranje na etične temelje je bilo tedaj ključno za začetek nastanka popolnih japonk.

Kaj dobrega smo storili?

 
 
 
 

Gumbies, reciklirane japonke

Ključne »sestavine« Gumbies japonk so se »sestavile« povsem logično. Stare, obrabljene avtomobilske pnevmatike so bile za uporabo podplata preveč surove. Ko pa je to zavrženo gumo spojil skupaj z juto, se je moč in trpežnost materiala povečala. Prav tako, se je takšen podplat odlično spojil skupaj z EVO medpodplatom, kar pomeni udobje in »mehek« korak. Na vrhu je plast platna, ker je platno prijazno do kože, nudi nežen in naraven dotik in dobro diha. Piko na i pa zaključijo lepe barvne kombinacije. In te barvne kombinacije niso naključne, prav vsaka ima svojo zgodbo. Tako so bili rojeni Gumbies natikači!

gumbies_islander

Gumbies japonke so torej nastale, in še vedno nastajajo, iz strasti do narave, do aktivnega življenja zunaj. Izdelano po obrisu stopala, z nadvse udobno zanko med prsti, medpodplat japonke, kateri blaži sunke pri hoji in teku, podplat s skoraj lepljivim oprijemom…

Gumbies natikači

Gumbies japonke so iz naravnih in recikliranih materialov. Okolju prijaznih materialov.

Kaj vse reciklirajo?

Reciklirana guma se uporablja za podplat. Reciklirajo avtomobilske pnevmatike in plašče od koles. Corker japonke so narejene iz plute, brez škode za okolje. Uporabljajo pluto iz Portugalske (enega največjih svetovnih proizvajalcev). Pluta je trajnostni material, z drevesa se odstrani lubje vsakih 10 let, drevo se nato ponovno obnovi. In postopek ponovijo. Vse to opravljajo s veliko skrbnostjo in varovanjem dreves.

Uporabljajo poliester iz recikliranih plastenk za trakove in steljko na Duckbill japonkah.

Reciklirajo bombaž za klasične japanke. Uporabljajo oz. reciklirajo stare bombažne majice in ostala oblačila, ostanke materiala iz produkcij tekstilne industrije... Recikliran bombaž uporabljajo za Islander Gumbies japanke in za trakove Corker japank. Japonke pakirajo v 100 % reciklirano plastično embalažo (čeprav so aktivni pri iskanju novih načinov pakiranja brez plastike), z biološko razgradljivimi komponentami.

Gumbies eco flip flop natikači

Več najdete na jogaline.si