Homeopatija za otroke - vzpostavljanje notranjega ravnovesja

Po homeopatskem prepričanju vse bolezni izhajajo iz neuravnovešene življenjske sile. Zdravljenje s homeopatijo stremi k vzpostavitvi notranjega ravnovesja.

Homeopatija, 200 let staro zdravilstvo. (foto: Shutterstock) Shutterstock
27. 10. 2011

Podobno se zdravi s podobnim

Ta način zdravljenja je uveljavil Samuel Hahnemann v 18. stoletju. Po Aristotelu je prevzel idejo o nesnovni življenjski sili in jo umestil med temelje homeopatskega nauka.

Po njegovem prepričanju lahko določeno bolezen pozdravi le sredstvo, ki v zdravem organizmu povzroči tej bolezni podobne simptome.

Gre torej za 200 let staro obliko zdravilstva, ki temelji na zakonu podobnosti. Na podlagi tega zakona se zdravi s posebej pripravljenimi zdravili iz narave. Ta nimajo stranskih učinkov, temveč le spodbujajo obrambne mehanizme in imunski sistem tako, da se pozdravimo na naraven način.

Homeopatska zdravila, ki so popolnoma varna in s katerimi se lahko brez skrbi zaradi škodljivih učinkov zdravijo tako nosečnice, doječe mame, dojenčki in majhni otroci, zdaj – tako kot je to že vrsto let v navadi v zahodnoevropskih državah – odslej kupite tudi v slovenskih lekarnah.

Delujejo na energetski ravni po zakonih izboljšanja in nikoli ne morejo manipulirati z naravo, jemljete pa jih lahko tudi z zdravili klasične medicine.

Pri otrocih deluje najhitreje

"Ker imajo otroci malo energetskih blokad, se dobro in zelo hitro odzovejo na homeopatska zdravila, ki so popolnoma naravna in varna," pravi Ines Logar, mag. farm., spec.

"Poudarjam pa, da to nikakor ne pomeni, da ni nikoli več treba uporabiti zdravil klasične medicine, vendar verjetno mnogo manj. Uporaba homeopatskih zdravil pri otrocih zahteva od staršev več pozornosti v smislu opazovanja otroka in njegovih odzivov, ker je homeopatsko zdravilo dobro uporabiti, takoj ko vidimo, da se otrok obnaša drugače (je nejevoljen, razdražljiv, ima slabši apetit – to so znaki, da se na energetskih nivojih nekaj dogaja). Stanje otroka se po jemanju homeopatije lahko izboljša zelo hitro – že v nekaj urah, če ni spremembe, pa obiščite zdravnika."

Po informacije in zdravila v lekarno

Če še nimate svojega homeopatskega zdravnika, se o tem, katero zdravilo in kako ga uporabiti, obrnite na farmacevta homeopata v lekarni, dobro pa je, da si preberete tudi kakšno literaturo o homeopatiji.

Po pogovoru boste vedeli, kaj potrebujete za svoje nadebudneže in zase – priporočamo vam malo domačo lekarno, ki jo naredita skupaj s homeopatom, da boste zdravila lahko začeli jemati takoj, ko se bodo pojavile težave, saj je to pri homeopatskem zdravljenju ključno.

Zelo hitro boste lahko svojim malim bolnikom ali sebi pomagali pri driskah ali zaprtjih, bolečinah, manjših poškodbah, kašlju, viroznih obolenjih, glavobolu, pa tudi pri izraščanju zob in trebušnih krčih pri najmlajših.

Če po petih do šestih odmerkih ne bo izboljšanja stanja, pa se obrnite na zdravnika homeopata ali zdravnika šolske medicine.

Petra Arula, strokovna pomoč: Ines Logar, mag. farm., spec., foto: Shutterstock