Kako urediti avto po feng shuiju?

Feng shui je starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, njen namen je povečati skladnost in pretok energije »qi« v prostoru (stanovanju, hiši in okolici). Pri tem tudi avto ni izjema.

Kako urediti avto po feng shuiju? (foto: Promocijsko gradivo, profimedia) Promocijsko gradivo, profimedia
31. 10. 2020

Vaš avtomobil je »prostor«, v katerem preživite kar nekaj svojega časa. Če ste s svojim avtom veliko na cesti ali načrtujete nakup novega avtomobila, potem vsekakor preberite spodnje nasvete, kako ga urediti s pomočjo feng shuija tako, da se boste v svojem izbranem jeklenem konjičku počutili več kot odlično.

Detajli, ki izboljšajo energijo v vašem avtu:

Res da avtomobila ne moremo oblikovati po svoji meri, lahko pa poskrbimo za nekaj pomembnih detajlov, ki bodo izboljšali energijo v avtu in vas podprli na vaših poteh.

1. Barva, ki izraža vašo osebnost

Barve so po feng shuiju zelo pomembne, saj vsaka oddaja svojo energijo in vibracijo. Pravilna izbira barve avtomobila je še kako pomembna. Usklajena naj bo z vašo osebnostjo.

2. Predmeti za izboljšanje energije

Energijo v avtomobilu lahko izboljšate tudi z različnimi predmeti, ki oddajajo pozitivno energijo. To so lahko različni kristali, amuleti, kovanci sreče itd.

3. Čisto in brez nepotrebne navlake

Ohranjanje čistosti in redno odstranjevanje navlake skrbi za kroženje energije in je osnovno vodilo po feng shuiju. Vaš avto naj torej »diha«, v njem ne kopičite nepotrebnih predmetov in redno čistite njegovo notranjost in zunanjost.

4. Čist zrak

Če ste z avtom veliko na cesti, vsekakor ne pozabite tudi na čist zrak, kajti med vožnjo smo onesnaženemu zraku še bolj izpostavljeni. Ne pozabite pa tudi na čist zrak v okolju.

Poleg skrbi za okolje, pa je pomembno, da ob nakupu avtomobila poskrbite tudi za vašo varnostVolkswagen Golf je tako napreden, da lahko predvidi, kaj se bo zgodilo, ko se peljete po cesti. (Berite dalje.)

Prvi Volkswagen Golf je pred skoraj 50 leti poskrbel za pravo revolucijo v mobilnosti in si ustvaril kultni status ljudskega vozila, tako danes v osmi generaciji Golf premika meje naprej v korak s časom, ki ga živimo sedaj.

Seveda je še vedno tisti avto, ki zmore praktično vse. Je udoben, prostoren, zanesljiv, z zares določnimi voznimi lastnostmi in skromen pri porabi goriva ter tudi zaradi svojega slovesa veliko vreden tudi, ko pride čas za slovo in v garažo zapeljete novega.

Štirikrat je bil tudi slovenski avto leta!

Tradicionalno Volkswagen Golf že vsa leta zaseda tudi najvišja mesta v prodaji in v raznih izborih za avto leta. S prestižnim nazivom Slovenski avto leta, ki ga s skupnimi glasovi podelijo bralci, poslušalci in izbrana uredništva strokovnih avtomobilističnih medijev, se je Volkswagen Golf izkazal že štirikrat.

Če želite tokrat glasovati tudi vi, lahko to storite na tej povezavi:

GLASUJTE ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2020: TUKAJ najdete vse kandidate. Enemu oddajte svoj glas ter se potegujete, da najboljše avtomobile preizkusite tudi v živo na Vranskem.

Če bi morali vse odlike novega Golfa strniti v samo tri, bi se najverjetneje odločili za sledeče:  

1: Vaš Golf vas prepozna in glede na opremo popolnoma avtomatsko aktivira vaš osebni vozniški profil.

Od nastavitve sedeža in osvetlitve do nastavitev klimatske naprave za prijetno počutje. Priljubljene nastavitve lahko preprosto vnesete v opcijski armaturni plošči Innovision Cockpit s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) digitalnim kombiniranim instrumentom. Velikanski zaslon navigacijskega sistema Discover Media ali Discover Pro se uporablja za prikaz številnih funkcij s privlačnimi grafikami in animacijami, podobnimi tistim na vašem pametnem telefonu. Začetni zaslon lahko celo po svoje oblikujete s fotografijami in najljubšimi funkcijami.

2: Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo v prometu in tako poskrbi za vašo varnost kot še noben Golf doslej.

To je možno zaradi tega ker vse več avtomobilov v prometu komunicira med sabo. Poleg izboljšane varnosti na cestah, poskrbijo za manj zastojev in opozarjajo pred lokalnimi nevarnostmi. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN). Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X vozniku nudi obilico uporabnih informacij in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo - na primer na koncu zastoja.

3: Pametne luči, ki ne bodo zaslepile nikogar.

Opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči namreč osvetljujejo cesto s svetlejšim in daljšim svetlobnim snopom. Prednost tega je, da lahko kamera pri vožnji z dolgimi lučmi zaznava nasproti in spredaj vozeča vozila. Sistem ustrezno izključi določene segmente LED-žarometov, tako da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.

4: Okolju prijazno vozilo

Novi Golf se lahko pohvali z najširšim nabor pogonov v tem avtomobilskem razredu. Štiri točke, ki jih velja izpostaviti v tej fazi:

  • Prijazen do okolja. Večja učinkovitost, manjše emisije – nove pogonske tehnologije omogočajo do 17-odstoten prihranek goriva.
  • Hibridna ofenziva. Novi Golf bo kot prvi Volkswagen na trg prišel s petimi hibridnimi različicami (eTSI in eHybrid).
  • eTSI. Novi Golf kot edini v svojem razredu nudi tri visokoučinko­vite 48-voltne blage hibridne pogone z močjo 81 kW, 96 kW oz. 110 kW.
  • eHybrid. Novi Golf kot priključni hibrid na trg prihaja v dveh različno močnih izvedbah: z močjo 150 kW in kot GTE z močjo 180 kW.

Več o novem Volkswagen Golfu si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije: promocijsko gradivo in profimedia