Joga, moja pozitivna rutina z Robertom Hönnom #1

26. 6. 2022
Deli
Joga, moja pozitivna rutina z Robertom Hönnom #1 (foto: PETRA CVELBAR)
PETRA CVELBAR

Vabljeni, da se nam pridružite na programu Joga, moja pozitivna rutina, kjer bomo vsak teden objavljali prakso joge, v katero vas bo popeljal učitelj joge Robert Hönn.

Pridružite se nam na popotovanju in potopu v umirjeno polje zavesti. Vsako nedeljo bomo objavili posnetek vaj, ki jih izvajate vsak dan in počasi boste sestavljali mozaik, ki vam bo v pomoč, da poiščete mir v sebi, se povežete s sabo in postanete bolj zavestni v svojem vsakdanu.   

Zaprtih oči opazujete kako široko je polje, ki ga ta trenutek senzorirate kot Jaz. Opazujete občutek sebe. Opazujete dih. Opazujete telo, kje so napetosti. Z drobnimi gibi poskušate sprostiti vse dele telesa in iščete ravnovesje v telesu, da desno stran čutite enako kot levo.    

Joga je potop v umirjeno polje zavesti. Poti v neizmernost polja je več in ni bolj prave od druge. Gleda na izhodiščno stanje je določena pot bolj primerna od drugih. Smo psihosomatska izkušnja.

Ni some brez psihe in ni psihe brez some. Telo je lahko odlično orodje potopa v um in psiha neposredno vpliva na somo. Poglej se v ogledalo. To, kar gledaš, je zemljevid tvojih preteklih verjetij, glede na dane možnosti začetnega stanja tebe nekoč. In to, kar vidiš v ogledalu, je izhodišče naslednjim možnostim.

Izgled je posledica uma. In seveda je relacija um-telo dvosmerna. Določeno izhodiščno stanje telesa bo formiralo drugačna razmišljanja umu kot vsa druga možna začetna stanja. Po kateri poti se pride v Maribor? Odvisno od začetka poti.

 Robert Hönn jogo poučuje že vse od leta 2001. Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih. Kot izkušen učitelj registriran pri Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri Joga združenju Slovenije (JZS), IRJU (Izkušen registriran joga učitelj). Praksa, ki jo podaja, je plod osebnih raziskovanj skozi veščine joge, aikida, taijiquana, plesnega eksperimentiranja. In verjetno vsega, kar je do danes počel. Ljubil. Sovražil. Vsega, kar ga je privlačilo. Odbijalo.  Pogosto vam bo ponudil vprašanja. Odgovore na njih pa boste morali poiskati sami. 

 

Preproste prakse virtualnega studia Šole joge RYS Joga DO so namenjene zlitju izkušnje doživljanja sveta s telesom. Utelesiti Zdaj. Ne včeraj in ne jutri. Tu. Ne tam. Tu se lahko začne joga. 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode