Praksa joge naše dojemanje sveta olupi vsega odvečnega #2

3. 7. 2022
Deli
Praksa joge naše dojemanje sveta olupi vsega odvečnega #2 (foto: PETRA CVELBAR)
PETRA CVELBAR

Pridružite se nam na popotovanju in potopu v umirjeno polje zavesti. Vsak sklop vaj, ki ga predlaga izkušeni joga učitelj Robert Hönn, vam bo v pomoč, da poiščete mir v sebi, se povežete s sabo in postanete bolj zavestni v svojem vsakdanu.   

Vdih je pot gor. Odprem srce. Z izdihom objamem vse kar je pred menoj. VDIH. Prsni koš gre gor in zdi se, da zatilje potisnem nazaj. IZDIH. Objem vsega kar je pred menoj.
 
Povezava telesnega giba in diha v eni točki je lahko uvod v jogo. Ozaveščen stik ravni telesa, uma in emocij, povezan z našo pozornostjo. Pozornost na dano početje je lepilo, ki različne ravni poveže skupaj in nas učinkovito pripelje v dani trenutek.
Tu in Zdaj.
Atha yoganushasanam. 
Zdaj se začne joga. Prva sutra Patanjalijevih joga suter. Zdaj se začne joga.
Ne prej, ne pozneje.
Gre za trenutek, ki ga zavestno ustvarimo z namenom, z lastno prakso. Telo, um in različna čustva so le okvir. In praksa joge ni tu zato, da bi se igrali wellbeing, ne. Praksa joge naše dojemanje sveta olupi odvečnega ...
 

Robert Hönn jogo poučuje že vse od leta 2001. Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih. Kot izkušen učitelj registriran pri Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri Joga združenju Slovenije (JZS), IRJU (Izkušen registriran joga učitelj). Praksa, ki jo podaja, je plod osebnih raziskovanj skozi veščine joge, aikida, taijiquana, plesnega eksperimentiranja. In verjetno vsega, kar je do danes počel. Ljubil. Sovražil. Vsega, kar ga je privlačilo. Odbijalo.  Pogosto vam bo ponudil vprašanja. Odgovore na njih pa boste morali poiskati sami. 

 

Preproste prakse virtualnega studia Šole joge RYS Joga DO so namenjene zlitju izkušnje doživljanja sveta s telesom. Utelesiti Zdaj. Ne včeraj in ne jutri. Tu. Ne tam. Tu se lahko začne joga. 

Posnetek prejšnjega tedna: 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan