Meditirati ali ne meditirati? #5 (POVABILO NA VODENO MEDITACIJO)

14. 8. 2022
Deli
Meditirati ali ne meditirati? #5 (POVABILO NA VODENO MEDITACIJO) (foto: PETRA CVELBAR)
PETRA CVELBAR

Meditacija se prične v trenutku, ko zaradi meditacijske tehnike (tehnika NI meditacija) osredotočenost na početje postane tako močna, da ni več potrebe po dejanju osredotočanja in se lahko popolnoma prepustimo stanju BITI brez procesiranja uma.

Preberem, da je meditacija precenjena. Če si si vzel nekaj dni, mesecev in meditiral 5 minut, seveda je. Ali si se mučil sedeti pol ure. In si to svoje trpeče početje imenoval meditacija ... In itak, da ni vse za vsakogar.

Meditirati ni KR NEKI. Meditacija NI vizualizacija sebe srečnega med angeli (to je vizualizacija), meditacija NI ležeče sproščanje (to je vendar sproščanje) ...

Tehnike so lahko različne, meditacija pa je stanje. Meditacija se praktično prične v trenutku, ko zaradi meditacijske tehnike (tehnika NI meditacija) osredotočenost na početje postane tako močna, da ni več potrebe po dejanju osredotočanja in se lahko popolnoma prepustimo stanju BITI brez procesiranja uma. In tu bi lahko mlel v nedogled, a ne bom.

Meditacija, da je precenjena? Hm. Kako že pravijo? Če nimaš časa, da bi vsak dan meditiral 15 minut, potem vsak dan meditiraj pol ure. Tako nekako. Zakaj meditirati? Biti ali imeti? Mislim, torej sem? Jok brate. Mislim, torej nisem.

Ker ni moč vseh odgovorov poiskati na googlu, FBju, IGju, TikToku, ITDju ... Resničnost ne leži v konceptih UMa. Le ta nam praktično vse življenje laže ...

Je pa seveda lažje bežati v kaj bi bilo, če bi bilo in v zakaj je rekla, da je bilo tako, če pa ni bilo tako, ker ko bom naredil to, bo drugače, ker bo to, končno dojeto tako, kot vem, da je, četudi sem včeraj mislil drugače in jutri bo spet nova zgodba, ampak verjamem umu, ki se neprestano spreminja in modificira, da je ta, ki ve, kaj je, čeprav le sodi, kaj se mu zdi, da je in isto stvar vidi drugače, če je vesel ali žalosten.

Vabljeni, da se nam pridružite na programu Joga, moja pozitivna rutina.

Tu bomo vsak teden objavljali prakso joge, v katero vas bo popeljal učitelj joge Robert Hönn.

Robert Hönn jogo poučuje že vse od leta 2001. Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih. Kot izkušen učitelj registriran pri Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri Joga združenju Slovenije (JZS), IRJU (Izkušen registriran joga učitelj). Praksa, ki jo podaja, je plod osebnih raziskovanj skozi veščine joge, aikida, taijiquana, plesnega eksperimentiranja. In verjetno vsega, kar je do danes počel. Ljubil. Sovražil. Vsega, kar ga je privlačilo. Odbijalo. Pogosto vam bo ponudil vprašanja. Odgovore na njih pa boste morali poiskati sami. 

Posnetki prejšnjih epizod: 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode