JUHA - zdravilo, s katerim gredo strupi iz telesa (Bilka Baloh)

Prejšnji teden se je pričel 40 dnevni post, ki je za mnoge odličen razlog za spremembe v življenju. V teh 40 dneh se lahko lotite kateregakoli posta, ne le od hrane. Mogoče post od slabih navad ali da 40 dni vstajate zjutraj ob 5h in si vzamete čas v tišini, ki je namenjen samo vam. 

JUHA - zdravilo, s katerim gredo strupi iz telesa (Bilka Baloh) (foto: sensa) sensa
27. 2. 2023

Gostja Sensinega podkasta Modra soba, Bilka Baloh, strokovnjakinja za post in ayurvedsko čiščenje, pravi, da je juha ena izmed najbolj očiščevalnih stvari, ki lahko naredimo za svoje telo.

Piti juho toliko časa, dokler ne gre zastrupljena voda iz telesa. Toksini gredo najprej v limfo, ne v maščobne celice. Dokler ne gre limfa nazaj... pa juhice, juhice, juhice. Vsak je lahko na juhah en teden, pa na basmati rižu. Pripravite si ga lahko na različne načine, dodate malo prečiščenega masla (ghi), kakšno soparjeno zelenjavo, recimo zeleno lečo (ker stročnice morajo biti), uživajte pa čim manj mesa. 

Post predstavlja popoln 'reset', ki ni povezan samo s čiščenjem na telesni ravni, temveč tudi na mentalni, duhovni in čustveni ravni. 

POGOVOR o ajurvedi in o dobri skrbi zase. O povezanosti možganov in črevesja, kar ugotavlja sodobna alopatska medicina, medtem ko se ajurveda temu posveča že tisoč in več let. O zdravi in uravnoteženi negi ter telesnem čiščenju in razstrupljanju. O zdravem postenju.

Celoten video si oglejte tukaj: