Kako naj živimo lahkotneje, v skladu s svojo pristno naravo?

Vsaka ženska naj bi svojo ženstvenost živela na svoj način, kot ji narekuje njena narava. Kadar delujemo kot »avtomatski piloti«, pa nismo v stiku s svojim telesom in ne čutimo svojih želja in svojega ritma.

Kako naj živimo lahkotneje, v skladu s svojo pristno naravo? (foto: Terme Dolenjske Toplice) Terme Dolenjske Toplice
8. 3. 2023 | Promocijsko sporočilo

S čuječnostjo lažje prepoznate svoje potrebe in zaživite skladno s svojo pristno naravo, zato postane življenje mirnejše in lahkotnejše. 

Kako veste, kdaj bi bilo dobro prakticirati čuječnost? 

  • Ali vaše misli pogosto tičijo v preteklosti, analizirate dogodke, zakaj se je nekaj zgodilo, kako bi lahko bilo drugače, zakaj nisem raje …? To vzbuja občutek nemoči in krivde in je neproduktivno, saj je to že za nami. 
  • Ali so vaše misli pogosto v prihodnosti, pozornost je razpršena, ste zaskrbljeni, usmerjeni v to, kar še morate postoriti, za koga poskrbeti, kakšni bi morali biti, kaj doseči? Pogosto načrtujete. Namesto resničnih želja in naravnega ritma vas vodi občutek »moram«. 
  • Nezavedno hitite od ene obveznosti do druge, kot da ste na »avtopilotu«? Včasih ni dovolj časa niti za najosnovnejše potrebe, kot sta topel obrok in osvežilen požirek vode. Svojih potreb sploh ne čutite ali pa se vam v tistem trenutku zdi, da ni pravi čas, da bi jih zadovoljili. Sedanjosti preprosto ne ozavestite, in tako ta beži mimo vas, vi pa ste utrujeni od »vedno istih filmov«.    

Foto: Terme Dolenjske Toplice

Kaj pomeni čuječnost? 

To je osredotočenost na dogajanje tukaj in zdaj. Je sposobnost, da se zavedate lastnih misli, čustev in telesnih občutkov, pa tudi zunanjih dražljajev, ne da bi jih obsojali in jih poskušali spremeniti ali zaobiti. Namesto tega jih le radovedno opazujete in odprto sprejemate, sočutno in prijazno, ne da bi se z njimi poistovetili.

Kaj dosežete s čuječnostjo?

Z vajami čuječnosti se učimo izklopiti »avtopilota« in okrepiti zavedanje lastnih želja. Zato se lažje odločamo v svoj prid in bolje poskrbimo zase, dogajanje okrog sebe pa nas ne preplavlja toliko. Ker krepimo zavedanje, se bolj zavedamo tudi prijetnih izkušenj. Vadba zmanjša stres in občutek tesnobe, zato omogoča boljše počutje in več sproščenosti ter veča samozaupanje, vse to pa vodi v bolj vitalno, zdravo, zadovoljno in mirno življenje.

Obisk v Termah Dolenjske Toplice omogoča pestro paleto doživetij in impulzov, prijetnih za dušo in telo.  

Kakšne vadbe so to?

To so različne vaje in meditacije, na primer: čuječna hoja, gozdna kopel, zvočna kopel, meditacija ljubeče naklonjenosti in sočutja, čuječno gibanje (vadba či gong).

Foto: Terme Dolenjske Toplice

Kje lahko vadite?

Čuječnost lahko prakticiramo sami, na vsakem koraku, potrebna je le odločitev za to in v začetku pomoč usposobljenega učitelja čuječnosti.

Kako naredite prvi korak in se naučite vaj čuječnosti? 

Prva znanja in izkušnje je mogoče pridobiti tudi v Termah Dolenjske Toplice. Gostje, ki so tu na oddihu, se lahko udeležujejo vadb in meditacij čuječnosti brezplačno

Ženske, ne zamudite posebne priložnosti v marcu!

V Termah Dolenjske Toplice velja marca za ženske posebna ponudba. Rdeča nit storitev je ženska energija – dragocena, edinstvena, tako močna in hkrati tako krhka!

Foto: Terme Dolenjske Toplice

Negovale in spodbujale jo boste na več načinov: 

  • z vadbo čuječnosti, 
  • s sproščujočimi masažami, 
  • s čutnimi rituali v savnah in 
  • z zenovskim kopanjem. 

Čaka pa vas še dišeče darilce

Preglejte ponudbo in obiščite Terme Dolenjske Toplice

Želite poglobiti to svoje znanje ali odpraviti posebno težavo? 

V Termah Dolenjske Toplice se lahko naročite tudi na individualno svetovanje in tretmaje za sprostitev in vitalnost. Izberite Zen program ali Antistresni energijski program (2, 4 ali 6 nočitev). 

Oba programa vsebujeta ob nastanitvi v umetniškem hotelu Balnea**** Superior s polpenzionom, z zen prehrano, ki temelji na ekološki pridelavi, tudi individualno vadbo čuječnosti in posvete s terapevtko ter vrsto prijetnih doživetij ob kopanju, savnanju in energijskih masažah. 

Foto: Terme Dolenjske Toplice

S prijetnimi doživetji do mirnejšega življenja 

Če smo v stiku s seboj, vemo, kaj je za naše telo prijetno in kaj potrebuje, in si lahko nabiramo prijetne izkušnje, ki se vtisnejo v spomin, zapomni pa si jih tudi telo. S tem si sproti polnimo baterije, skrbi nas manj preganjajo in zmoremo si oddahniti. Tako se lažje spoprimemo z izzivi. Naše življenje postane tako lahkotnejše.