Kako omiliti sevanje računalnikov?

19. 1. 2022
Deli
Kako omiliti sevanje računalnikov? (foto: Profimedia)
Profimedia

Preprosti nasveti, kako lahko zmanjšate vplive sevanja elektronskih naprav, pred katerimi preživite preveč časa.

Sevanje ni nedolžno in nam lahko poruši ravnovesje. Obvarujete se z naslednjimi nasveti:

1. Nikoli ne imejte prenosnega računalnika v naročju. Če že, si ga postavite na leseno desko, ki bo omilila direktno sevanje na vaše noge.

2. Poskušajte biti oddaljeni nekje 1 meter od ekrana.

3. Oborožite se s kaktusi! Ja, nekateri kaktusi imajo sposobnost, da absorbirajo elektromagnetno sevanje računalnika, je potrdila NASA.

4. Solna lučka. Kristalne solne lučke sproščajo v zrak negativne ione in naj bi tako pomagale pri izničevanju sevanja ter vzdrževanju ravnovesja ionov v zraku.

5. Kristali - Ametist. Čim večji ametist postavite ob računalnik ali televizijo. Ametisti spravljajo biopolje v ravnovesje in ga ohranjajo nepopačenega. Potrebno je redno čiščenje kristalov, ki jih uporabljamo v ta namen – nekje enkrat tedensko pod tekočo vodo.

6. Jejte hrano bogato z antioksidanti, saj si lahko tudi telo samo ustvari zaščito pred prostimi radikali, ki jih sprošča sevanje.

7. Uporabljajte miško in žično tipkovnico – tako vaše roke ne bojo ves čas neposredno na računalniku.

8. Umijte si obraz oziroma stuširajte se. Voda ima prav tako moč, da očisti naše polje negativnih vplivov, ki jih je povzročilo sevanje.

9. Bodite čim bolj oddaljeni od drugih računalnikov (npr. v pisarni – če je to mogoče, seveda) in izogibajte se žicam ter kablom, položite jih čim bolj stran od sebe, ne imejte nog na njih.

10. Privoščite si odmore. Sprehodite se in odpočijte. Če se le da – v naravo.

Vir: electricsense.com

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk