Kako si lahko sami pripravite proticelulitno olje

Celulit danes prizadene večino žensk ne glede na postavo in težo. Ključni vzroki za njegov nastanek so slaba prekrvavitev, poškodovana vezna tkiva in oslabljene celične stene, hormonsko neravnovesje, pomanjkanje gibanja in tekočine, nepravilna, neuravnotežena prehrana pa tudi čustva. 

Aromaterapija (foto: profimedia) profimedia
11. 5. 2019

Dejavniki za nastanek celulita so med seboj povezani, zato je k odpravljanju treba pristopiti celostno.

Poleg zdrave, uravnotežene prehrane in pitja dovolj tekočine je ključno spodbuditi prekrvavitev in pospešiti delovanje limfnega sistema. Pri tem lahko povsem naravno pomaga aromaterapija.

Za to so najučinkovitejša lešnikovo olje, olje grozdnih pešk in olje muškatne vrtnice, saj spodbujajo prekrvavitev, hkrati pa delujejo kot antioksidanti.

Nepogrešljivo je tudi avokadovo olje, ki zaradi majhne molekulske sestave prodre globoko v kožo, s sabo ponese tudi eterična olja in s tem poveča njihovo učinkovitost.

Med eteričnimi olji pri anticelulitni negi kraljujejo eterična olja ciprese, brina, rožmarina, limone, pomaranče, grenivke, ingverja in sladkega komarčka, saj kožo napnejo, spodbujajo prekrvavitev, delovanje limfnega sistema, izločanje vode in razstrupljanje.

Nepogrešljivo je tudi eterično olje limonske trave, ki med vsemi najbolje napne kožo in vezivna tkiva, ter eterično olje rožne pelargonije, ki hkrati uravnava delovanje hormonov, saj je hormonsko neravnovesje tudi eden od vzrokov za nastanek celulita.

Kako si lahko sami pripravite olje

Potrebujete

  • 6 ml lešnikovega olja, olja muškatne vrtnice, olja grozdnih pešk ali olja jojobe
  • 4 ml avokadovega olja
  • 3 kapljice eteričnega olja rožne pelargonije, rožmarina, brina ali ciprese
  • 2 kapljici eteričnega olja limonske trave

V 10 ml izbranega osnovnega olja dodajte do pet kapljic eteričnega olja. V temni steklenički najprej zmešajte osnovna olja, nato dodajte eterična.

Nika Veger