VSAK VRT potrebuje to rastlino, ki odganja ŠKODLJIVCE

27. 6. 2024
Deli
VSAK VRT potrebuje to rastlino, ki odganja ŠKODLJIVCE (foto: profimedia)
profimedia

Govorimo seveda o... kamilici!

Kamilica odganja škodljivce, kot so uši

Ste vedeli, da kamilica v latinščini pomeni mamo in maternico? S svojimi protivnetnimi lastnostmi pomaga pri lajšanju in odpravljanju marsikatere zdravstvene težave. Snovi v kamilicah znanstveno dokazano uničujejo bakterije, glivice in viruse, blaži vnetja in krče, zdravi razjede in zniža zvišano količino sečnine v krvi. Vsi verjetno vemo, da je pri bolečinah v trebuhu nežna kamilica kot balzam. 

Vendar pa kamilice ne gojimo zgolj zaradi sebe, pač pa tudi zaradi vrta samega. Ne le, da je uživanje kamiličnega čaja izredno zdravilno pri marsikateri težavi, pač pa kamilice tudi dobro vplivajo na celoten vrt, saj ščitijo zelenjavo in odganjajo škodljivce, kot so uši. 

"Na vrt jo posejemo v aprilu in maju. Zelo rada se poseje sama, kar pomeni, da bomo na mestu, kjer je rastlina rasla lansko leto, drugo leto našli mlade grmičaste rastlinice. Kamilico sejemo v bližino fižola, saj nase privabi uši in ga tako zaščiti pred njihovim napadom. Odlično se obnese tudi ob kapusnicah, krompirju ter poru," so zapisali na vrtobilja.si.

Poglejte si še:

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO