Katero zelje pomaga pri bolečih mišicah – surovo, kuhano ali nobeno?

Obstaja prepričanje, da lahko različne vrste zelenjave uporabljamo tudi za lajšanje bolečin v mišicah. Pa res vse delujejo, ali gre le za mite?

4. 9. 2018 | Promocijsko sporočilo

Zatečemo se lahko tudi k naravnim metodam, s katerimi bomo naše telo zopet vrnili v ravnovesje. Pa res vse delujejo, ali gre le za mite?

Zelenjava ni koristna samo kot hranilo

Ali ste vedeli, da so v preteklosti za odpravljanje bolečin uporabljali oblogo iz zelja? Boleče mesto so si naoljili in nanj položili zeljne liste, iz katerih so izrezali rebra. Nato so tako oblogo pustili delovati kar tri ure in postopek ponavljali sedem do deset dni.   

Še dobro da sedaj obstajajo učinkovitejši naravni načini odpravljanja bolečin v obliki rastlinskih zdravil, ki so nam na voljo v lekarni.

Ob prvem pojavu bolečin si lahko pomagamo tudi sami

Bolečine v mišicah so pogosto neprijetna posledica športnih dejavnosti ali pa - obratno - nastanejo zaradi premalo aktivnosti in preveč sedenja, zato se jim marsikdo težko izogne. Ob prvem pojavu bolečin si lahko pomagamo tudi sami.

Kje so najpogostejša mesta bolečin?

Najpogostejša mesta bolečin v mišicah so vrat, ramenski obroč, spodnji del hrbta oz. predel križa, noge in roke, lahko pa se pojavijo tudi drugje. Pomembno je, da ukrepamo in ob pojavu bolečine odstranimo sprožilni dejavnik, ki je povzročil bolečino. Na mesto bolečine lahko delujemo s hlajenjem bolečih predelov, počitkom, ustrezno izbranimi vajami in uporabo lokalnih protibolečinskih zdravil – krem.

Samozdravljenje je primerno za akutne bolečine, pri čemer moramo izločiti možnost težje poškodbe, bolečine zaradi zdravil ali hujše bolezni. V primeru hujših bolečin moramo obiskati zdravnika, da postavi pravilno diagnozo in nas usmeri k nadaljnjim ukrepom.

Rosacta® - zdravilo rastlinskega izvora za naravno zdravljenje bolečine v mišicah

Na trgu je na voljo veliko različnih izdelkov za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih. Pri tem je potrebna pozornost, saj se izdelki med seboj razlikujejo.


Zdravilo Rosacta® prinaša nov pristop k zdravljenju bolečin, saj zaradi glavne sestavine - rožmarinovega eteričnega olja deluje z dvojno močjo; deluje protibolečinsko in poveča pretok krvi, kar pospeši proces zdravljenja in regeneracijo.

Rosacta® je učinkovita in varna za redno in dolgotrajno uporabo. Lahko se uporablja pri lajšanju bolečin v mišicah, kot so bolečine zaradi prekomerne telesne aktivnosti ("musklfiber", utrujene mišice), športne poškodbe (zvini, nategi, otekline, izpahi), zakrčenost vratu in ramenskega obroča zaradi stresa, bolečine v hrbtenici zaradi nepravilne drže na delu ter boleče in utrujene noge. Na voljo je v lekarnah.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Rosacta® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.