Kje po svetu ljudje najbolj zaupajo alternativni medicini?

V Indiji so alternativne oblike zdravljenja uveljavljeno sredstvo proti boju z različnimi boleznimi, zaupa jim kar 94 odstotkov populacije. Tovrstna oblika zdravljenja je vključena v splošni zdravstveni sistem Indije, po podatkih

26. 7. 2015

Globalu TGI pa se je v zadnjem letu dni kar eden od desetih Indijcev posvetoval s homeopatom. Poleg Indije homeopatsko medicino zagovarjajo tudi v Latinski Ameriki in na Bližnjem vzhodu. Približno polovica prebivalstva v Braziliji, Čilu, Savdski Arabiji in v ZAE pravi, da zaupajo homeopatski medicini.

V drugih državah, predvsem v Evropi, pa so potrošniki manj prepričani o novih oblika zdravljena. Najmanj zaupljivi so Britanci, saj le eden od desetih zaupa alternativni medicini. Podobno je v Nemčiji, kjer zaupa le 27 odstotkov, kar je malo glede na to, da homeopatija izhaja od tam. Največ zaupanja alternativnim oblikam zdravljenja pa v Evropi namenjajo Francozi.

Starejši od 35 let so bolj dovzetni!

Raziskava Global TGI je pokazala še, da je populacija, starejša od 35 let, bolj dovzetna za alternativno medicino.

Tudi v Sloveniji in na Hrvaškem beležijo enake ugotovitve. Domnevamo lahko, da se sprejemanje tovrstne oblike zdravljenja povečuje s starostjo.