Zdrave odločitve Promocijsko sporočilo

Ko boste poskusili TO, bo pranje perila postalo čisti užitek!

16. 2. 2024 | M.K.
Deli
Ko boste poskusili TO, bo pranje perila postalo čisti užitek! (foto: Profimedia)
Profimedia

 Se držite vseh priporočenih protokolov pranja, pa oprano perilo še vedno ni povsem čisto, sveže in dišeče? Morda sta krivi napačna izbira in raba detergenta. Kaj storiti? Pri naslednjem pranju uporabite detergent v lističih. Preverite, zakaj!  

Pranje perila – gospodinjsko opravilo, za katerega se zdi, da mi nikoli ni konca. Naj se še tako trudite izprazniti košare umazanih oblačil, se tam vedno znova pojavijo novi kosi. Kot da gre za koš brez dna. Za nameček se lahko zgodi, da na opranih oblačilih ostanejo sledi detergenta, ali pa se zaradi spregledane rdeče majčke celoten stroj perila odene v nežne rožnate odtenke. Še huje je, če ima pravkar oprano perilo čuden, morda celo nekoliko žarki vonj, brez vsakršne svežine.  

Pri obarvanju najbrž ni dileme – da se izognete tovrstnim situacijam, je oblačila pred pranjem potrebno razporediti glede na vrsto tkanine in barve oziroma vsaj na svetle, temne in bele odtenke. Razlogi za preostali našteti situaciji pa so lahko različni: od preveč perila v bobnu, do napačne izbire in doziranja detergenta. Tako preveč kot premalo detergenta lahko namreč povzroči neprijetne vonjave.  

Kako izbrati pravi detergent?  

Pri izbiri detergenta za pranje perila, imate na voljo veliko možnosti. Detergenti v prahu so običajno cenejši, vendar se v hladni vodi ne raztopijo vedno pravilno in lahko na tkaninah pustijo bele sledi. Tekoči detergenti delujejo tudi v hladni vodi, lažje jih je odmerjati in so dobri tudi za predhodno obdelavo madežev. Detergenti v obliki kapsule so priročni in enostavni za uporabo, a so nekoliko dražji, predstavljajo dodaten vir plastike in so fiksno odmerjeni za poln stroj perila.   

Doziranje je lahko prava umetnost  

Tudi odmerjanje detergenta je lahko prava znanstvena fantastika. Tako s prevelikim, kot s premalim odmerkom lahko namreč perilu naredite več škode kot koristi. Če je detergenta preveč, v bobnu ne bo dovolj delcev umazanije, ki bi se lahko vezali na aktivno snov detergenta, zato se bodo njeni ostanki 'zažrli' v perilo in po sušenju ter likanju ustvarili neprijeten, žarki vonj. Nasprotno je ob prenizki merici detergenta v bobnu premalo aktivne snovi in se lahko umazanija ne odstrani z oblačil ali ostane v pralni vodi in se med izpiranjem ponovno usede v tekstil ter pozneje povzroči še neprijeten vonj.  

Obstaja rešitev za vse te tegobe? Seveda!  

Odkrijte peresno lahke lističe detergenta za pranje perila, ki vsebujejo vse potrebne sestavine za pranje perila, strnjene v topljiv in biorazgradljiv listič, ki ga preprosto dodate v stroj perila in naredijo pranje izjemno enostavno ter udobno. Uporabite Dr. Beckmann Magic Leaves, ki izpolnjujejo več potreb potrošnikov hkrati in zdužujejo udobje z večjo trajnostjo.  

Pranje perila še nikoli ni bilo lažje. Le položite en listič v boben pralnega stroja in izkusite izjemno enostaven način pranja perila - tudi pri kratkih programih pranja in pri nizkih temperaturah. Poleg tega lahko kompaktne pralne lističe shranite tudi v najmanjšo kopalnico, da prihranite prostor, in to brez puščanja ali polivanja.   

Za kaj pravzaprav gre?  

Dr. Beckmann Magic Leaves je praškasti detergent za pranje perila, stisnjen v peresno lahke in kompaktne lističe, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi v primerjavi z drugimi vrstami detergentov za pranje perila. Odlikuje jih kopica praktičnih lastnosti, med katerimi je vsekakor najbolj izstopajoča njihova ekonomičnost. En listič je namreč dovolj, da opere približno 4,5 kg perila. V osnovi tako velja, da za optimalno čistočo in svežino perila potrebujete vsega en listič na pranje.  

Lističi Dr. Beckmann Magic Leaves so poleg tega ekološko zasnovani za zmanjševanje ogljičnega odtisa, uporabite pa jih lahko tudi pri ročnem pranju. Poleg tega se lahko izdelek pohvali tudi z izredno praktično embalažo, za katero zlahka najdete prostor tako v torbi kot kovčku in je zato kot nalašč tudi za potovanja. A to še ni vse: embalaža ima možnost ponovnega zapiranja, ki zadrži vonj znotraj in vlago zunaj ter zelo privlačnimi ter dolgotrajnimi vonji.  

Zakaj torej izbrati Dr. Beckmann Magic Leaves detergent v lističih?

  • Ker zmanjšuje odpadno embalažo in ogljični odtis.
  • Ker je enostaven za transport in shranjevanje.
  • Ker je enostaven za uporabo, brez prekomernega odmerjanja.
  • Ker je primeren tudi za kratke programe pranja.
  • Ker deluje že na 20°C ⇒ Ker ne vsebuje mikroplastike.
  • Ker je brez konzervansov.
  • Ker prispeva k manj odpadne embalaže.*
  • Ker je veganski.
  • Ker je ekonomičen – en listič opere 4,5 kg perila.

*v primerjavi z običajnimi tekočimi detergenti v plastenkah s primerljivim številom pranj na pakirno enoto. 

Čas je za spremembo

Čas je torej, da klasične detergente za pranje perila zamenjate za detergent v lističih Dr. Beckmann Magic Leaves in se poslovite od dražečih in nevarnih kemikalij v vašem perilu ter naredite nekaj dobrega v boju za manj odpadne embalaže ter zaščito okolja. Naj čisto perilo ne bo izgovor za nečisto okolje!