V šibkih trenutkih izberite to vrsto hrane

Vsi imamo slabe dneve ali vsaj trenutke in takrat radi posežemo po tolažilnih prigrizkih. Nič ni narobe s tem, da se kdaj pocrkljate z določenim okusom, a imejte v mislih, da se boste ob napačni izbiri morda počutili še slabše. 

V šibkih trenutkih izberite to vrsto hrane (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
16. 8. 2021 | Promocijsko sporočilo

Marsikdo v trenutkih stresa, negotovosti, zaskrbljenosti, žalosti poseže po sladki ali slani hrani, a ob tem se ne zaveda, da bodo hitri prigrizki le še poslabšali razpoloženje. 

👉 NAGRADNI KVIZ: Kakšen obrok ti je pisan na kožo (privošči si ga za popoln oddih)

Ko se soočamo s strahovi ali povečanim stresom in nam pade nivo energije, se povečata tudi potreba in želja po sladki ali slani hrani, a s prekomernim uživanjem enega ali drugega škodimo organizmu. Presežek soli škodi ledvicam in privede do težav, povezanih z energetskim deficitom ledvic, kot sta utrujenost in hormonsko neravnovesje. Presežek sladkega po drugi strani lahko povzroči deficit energije vranice, kar se kaže kot napihnjenost, pojavijo se težave z želodcem, utrujenost in prebavne težave. 

Ko se pojavi želja po sladkem ali slanem, raje ne posegajte po procesirani nezdravi hrani, temveč izberite bolj zdravo alternativo.

Vedno obstaja boljša alternativa živilom, ki vam le še dodatno kradejo energijo in voljo.

Za vas smo zbrali nekaj alternativnih predlogov za prigrizke, po katerih lahko posežete brez slabe vesti in vas ne bodo prikrajšali za okus in tolažbo, hkrati pa bodo dvignili raven vaše energije in posledično izboljšali razpoloženje. 

Presne 'sladkarije'

Namesto čokoladic, piškotov in bombonov za zdrav prigrizek izberite okusne in hranljive presne ploščice v različnih okusih ali brezglutenske piškote, ki med dvema slojema piškota skrivajo okusno čokolado. Če imate raje kaj kremastega, poskusite vegansko kremo iz mandljev ali kokosa.

Polnozrnati kruhki, riževi vaflji, oreščki

Namesto belega kruha izberite organizmu bolj prijazen pirin kruh, riževe vaflje, hrustljave polnozrnate kruhke ali zelenjavni čips, ki jih lahko kombinirate z raznovrstnimi namazi. Prav vam bodo prišle tudi vse vrste oreščkov, ki še posebno koristno nahranijo možgane.

Zdravi namazi

Namesto običajnih paštet ali čokoladnih namazov si omislite zelenjavni namaz, morda kakšno kombinacijo z avokadom ali lososom, zelo dobro pa vam bo del tudi kozji sir. Če potrebujete sladko, pa poskusite že prej omenjeno vegansko kremo iz mandljev ali kokosa.

Vse te prigrizke najdete na policah trgovin HOFER pod njihovo lastno blagovno znamko NATUR AKTIV.

HOFER vam želi letošnje poletje s kampanjo NATUR AKTIV BIObrok ponuditi bolj zdravo alternativo običajnim hitrim prigrizkom, ki si jih pogosto privoščimo bodisi na kratkih dnevnih dogodivščinah bodisi doma. Z njimi lahko uživate kjerkoli: doma, na plaži, v hribih, na bazenu, na kolesarskih izletih, na pohajkovanjih, v parku s prijatelji ...

Vsak teden so na www.naturaktiv.hofer.si na voljo 3 torbe NATUR AKTIV BIObrok z različnimi kombinacijami NATUR AKTIV izdelkov, primernimi za različne situacije/izlete (za v hribe, na morje …), med katerimi lahko izberete svojo najljubšo kombinacijo in osvojite omamne nagrade!

Več informacij najdete tukaj.