Dobrota je kot bumerang – od koder pride, tja se vrača (preverite dokaze!)

December je čas vznesenih občutkov. Topline, domačnosti in na drugi strani zabave, norosti ... A prav sredi vse te vznemirljive mrzlice se lahko človek zamisli – sem v tem letu deloval s srcem, sem delal dobro, sem komu pomagal? Ni še prepozno, nikoli ni – za dobra dejanja. 

Dobrota je kot bumerang – od koder pride, tja se vrača (preverite dokaze!) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
17. 12. 2019 | Promocijsko sporočilo

Bistvo, ki je očem nevidno, se skriva v tem, da odnosi delujejo po principu bumeranga – tisto, kar daš, tisto dobiš nazaj. Slej ko prej, le verjeti je treba. Več, kot nas bo to verjelo in tako delovalo, boljši in lepši bo svet. Dokaze najdete povsod v vsakdanjem življenju, le opazovati je treba in 'videti s srcem'. Naj vas spomnimo ...

1 Prijateljica vas potrebuje

... in čeprav nimate časa oziroma vas čaka še cel kup opravil, si ga vzamete zanjo. Med 'zdravilnim' sprehodom vam pove vse o svojih težavah, in čeprav ne rečete skoraj nič, ne pametujete, le sočustvujete, je na koncu sprehoda kot nova, skorajda prerojena. Posvetili ste ji čas, da je lahko slišala svoje misli, si očistila dušo in srce ter se predvsem počutila – ljubljeno in vredno.

Bumerang dobrote: Ko boste naslednjič vi potrebovali prijateljico, bo ta prijateljica prav gotovo tu za vas. Morda boste potrebovali kratkoročno denarno posojilo, in ne ravno pogovora med sprehodom, v vsakem primeru vam bo poskusila stati ob strani. Človeško je, da si vračamo pozornost, to storimo povsem nezavedno, samodejno.

2 Delo opravite namesto sodelavca  

Sodelavcu je zbolel otrok in nemudoma mora odhiteti iz službe. Čeprav imate več kot dovolj svojega dela, vskočite in postorite še nekaj njegovih nalog, da ga naslednji dan ne bo pričakal neobvladljiv kup dela.

Bumerang dobrote: Ko boste kdaj vi potrebovali pomoč, vam bo ta sodelavec skoraj gotovo priskočil na pomoč. Taka dejanja ostanejo zapisana v nas, in ne da bi se tega prav dobro zavedali, se odzovemo tako, da naslednjič z veseljem sami ponudimo pomoč in se oddolžimo. Pa čeprav je to morda samo priprava kave v službeni kuhinji sredi velike delovne mrzlice in gneče. Kar pomislite, gotovo ste že doživeli kaj podobnega.

3 Preprosto dobrodelno dejanje

Storite nekaj dobrodelnega. Potem ko ste nakupili vse, kar potrebujete, v kateri od trgovin HOFER, na primer kupite še dobrodelni piškotek Nasmeškotek. Sredstva, zbrana od prodaje čarobnih Nasmeškotkov, ki jih na policah trgovin HOFER v decembru najdete po ceni 1 evro, se namenjajo otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Projekt poteka od leta 2017 pod iniciativo Danes za jutri in je v tem času že številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil počitniške dogodivščine, zunajšolske dejavnosti in tudi nakup osnovnih življenjskih potrebščin.

Bumerang dobrote: Dobrodelnost vam bo v hipu povrnila z dobrim! Saj poznate občutek, ko nekaj dobrega storite, in s tem storite dobro sebi. Zavedanje, da ste pomagali nekomu v realni stiski, ki nima te sreče, da bi užival življenje brez skrbi, vas to avtomatično osreči.

Čarobni Nasmeškotek vam bo takoj povrnil dobro z:

♥ nasmehom, ki ga boste dobili od tistega, ki mu boste piškot podarili;

♥ lepim občutkom, ker boste pomagali otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah;

♥ slastnim okusom, saj je narejen po posebni recepturi družinske keksarne Delakorda.

#DelimoNasmehe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri