Kdo pravi, da korenje ni okusno v pecivu?
Korenčkova torta
(za 4 osebe)
- 1 ½ skodelice pirine moke
- ½ skodelice koruzne moke
- žlička pecilnega praška
- ½ žličke jedilne sode
- 5 dag kokosove moke
- 6 dag praženih in nasekljanih lešnikov
- ½ žličke cimeta
- 10 dag rozin
- 2 dl pomarančnega soka
- 1 dl kokosovega olja
- 1 dl javorjevega sirupa
- 10 dag na grobo naribanega korenja
SESTAVINE ZA KREMO
- 10 dag tofuja
- 1 dl sojine smetane
- 2 ali 3 žlice javorjevega sirupa
- lupina 1 limete
Pečico segrejte na 180 °C. Okrogel model premera 22 cm premažite z oljem. Rozine kuhajte v soku toliko časa, da postanejo mehke.
Ko se ohladijo, jih pretlačite s paličnim mešalnikom. V eni posodi zmešajte moko, cimet, prašek za pecivo, jedilno sodo, kokosovo moko in lešnike.
V drugi posodi združite tekoče sestavine: javorjev sirup, olje, pomarančni sok in pire iz rozin. V tekočo zmes naribajte korenje in z njo prelijte suhe sestavine. Vse skupaj počasi premešajte.
Testo vlijte v model in pecite od 40 do 45 minut. Ko bo torta povsem ohlajena, jo vzemite iz modela in premažite s kremo.
KREMA
Vse sestavine s paličnim mešalnikom mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes. Nanesite jo na vrh torte in okrasite z grobo nasekljanimi lešniki.
Poskusite še:
- Jesenske ameriške palačinke z bučo
- Čokoladni in slivovi tartufi
- Kamutovi piškoti s kandiranim ingverjem
- Zebrin kolač s pomarančo