Kozmične, zemeljske in spiritualne energije

Zdravitelj svojim zdravljencem lahko prenaša različne vrste energij. V grobem tako poznamo kozmične, zemeljske in spiritualne energije.

Kozmične, zemeljske in spiritualne energije (foto: profimedia) profimedia
17. 1. 2014

Vsaka energija, ki jo (laični ali že preizkušeni zdravilec) prenašajo, ima svoje specifične lastnosti, kot so intenziteta, valovna dolžina, frekvenca in vibracija, pri čemer gre vibracijo razumeti kot nekakšno kakovost, ki vsebuje mnogotere lastnosti, npr. vitalnost, zdravilnost, spoznanje, informacijo, učinkovitost in podobno.

Kozmične energije

Kozmičnih energij je seveda največ. Naravne so tiste, ki so nastale pri ustvarjanju določenih energij, pa niso bile načrtovane, vendar jih imamo za koristne, umetne pa imenujemo tiste energije, ki so bile ustvarjene načrtno z določenim namenom.

Vse kozmične energije imajo nek izvor, ki je lahko statičen ali gibljiv. Lahko govorimo o najmočnejšem naravnem ali o najmočnejšem umetnem izvoru kozmičnih energij.

Zemeljske energije

Tudi teh energij je veliko in številne so človeštvu že znane. Tudi pri zemeljskih energijah ločimo naravne in umetne izvre energij.

Od naravnih zemeljskih energij so znane t.i. akupunkturne točke zemlje (imenujemo jih tudi zmajeve črte). Na presečišču teh energetskih linij pride do izvora energije, tako mesto imenujemo mesto moči. Poznamo tudi gravitacijsko energijo Zemlje, pa tudi manjša in večja področja zemeljskih energij.

Tudi rastlinstvo Zemlje nenehno oddaja energijo, kar občutimo zlasto močno v bližini velikih dreves, energetsko pa lahko zaznamo celo lončnice v naših stanovanjih. Umetne zemeljske energije pa oddajajo zgradbe, ki so jih v zgodovinskih obdobjih zgradile različne civilizacije (npr. piramide v Gizah, južnoameriške piramide, razne evropske katedralale in svetišča različnih religij po svetu).

Zelo močno energijo je bojda oddajal tudi kip Bude v Afganistanu, ki bil porušen, prav tako sta ena takšnih energetsko močnih tvorb bila tudi porušena dvojčka nebotičnika WTC v New Yorku.

Spiritualne energije

Spiritualne energije so od vseh naštetih energij najmočnejše. To so tiste energije, ki so ustvarjale ali sodelovale pri ustvarjanju vesolja.

Najmočnejša energija je v zahodnem svetu različno imenovana, in sicer kot Stvarnik, Bog ali Univerzum. Na vzhodu pa jo imenujejo Buda, Šiva, Alah in tako dalje.

Nekatere energije imajo ogromne razsežnosti, druge so spiritualna bitja neznanih energetskih oblik. V zahodnem svetu so znani Kristus kot bitje in energija, Sveti Duh kot bitje in energija, Prostor kot bitje in energija in še mnoge, ki urejajo zakonitosti vesolja. Poleg teh največjih energji obstojajo še mnoga spiritualna bitja, ki pomagajo rasam in civilizacijam vesolja.

Posameznik kot zdravitelj

Velja, da ima tudi vsak človek svojega osebnega vodnika (spiritualno bitje), pri vseh pozitivnih energetskih prenosih pa sodelujejo tudi energetski mojstri.

Vsak, ki se ukvarja s prenašanjem energij, ima tudi svoj specifičen bioenergetski potencial, ki ni vedno enak, saj se nenehno spreminja. Ko ne prenašamo energij, je ta potencial seveda manjši, ko pa smo energetsko dejavni, se ta potencial poveča.

Povzeto po knjigi Osnove radiestezije in bioenergije. Gre za priročnik, ki ga je napisal Igor Zeirnfeld, eden od slovenskih poznavalcev radiestezije in bioenergije.

Foto: profimedia, na sliki največje kanadsko drevo: the Cheewhat Giant