Kožo in lase negujte s tem posebnim oljem, ki deluje čudežno

Že dolgo iščete izdelek, ki bi celovito negoval vašo kožo na obrazu in telesu ter lase, obenem pa bi bil okolju in ljudem prijazen? Potem vam predlagamo olje, za katerim stojita večstoletna tradicija in dokazana učinkovitost, ko gre za hranjenje, vlaženje in pomlajevanje kože.

Kožo in lase negujte s tem posebnim oljem, ki deluje čudežno (foto: Melvita) Melvita
3. 5. 2022 | Promocijsko sporočilo

Za Melvitinim arganovim oljem, ki je lani praznovalo že 30. obletnico, stoji prava pravcata enačba, ki priča o njegovi najvišji kakovosti. Preden vam jo zaupamo, naj povemo, da je to olje narejeno ekološko, trajnostno in po načelih pravične trgovine. Predvsem pa ima Melvitino arganovo olje posebno vrednost, ker za njim stoji večstoletna tradicija nabiranja arganovih oreščkov in pridobivanja olja, ki jo ohranjajo berberske ženske.

Najbolj naraven lepotni ritual

Arganova drevesa rastejo na certificiranem ekološkem zemljišču, daleč od onesnaženja vzhodno od Agadirja in Taroudanta. Ženske tam že tisočletja uporabljajo rastlinska olja, da nahranijo in negujejo obraz, telo in lase. Ta olja, neverjetno preprosta za uporabo, so del najbolj naravnega lepotnega rituala na svetu. Semena, cvetovi, jedrca, korenine … Melvita skrbno izbira in nabira 
ekološke sestavine, ki imajo izjemne lastnosti za dobrobit kože.

Popolna enačba arganovega olja

30 kg arganovih plodov + 10 ur ročnega dela = 1 liter arganovega olja

To pomeni, da je za eno samo stekleničko Melvitinega arganovega olja potrebnih več kot 400 ročno nabranih arganovih oreščkov.

3 tradicionalni koraki

1. Ročno sortiranje oreščkov.
2. Ročno luščenje jedrc.
3. Prvo hladno stiskanje.

Arganovo olje – zlato olje za vašo kožo

Arganovo olje se s kožo odlično ujema in je znano po pomlajevalnih in zaščitnih lastnostih. Izjemno bogato je z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 9 in omega 6 ter sterolom, zato je močno orožje proti gubicam. A to olje ni samo idealno za nego proti staranju, temveč tudi:
 
→ Pomaga obnoviti kožo.
→ Spodbuja nastajanje proteinov, ki tvorijo medcelične spoje (kohezijo celic), in pomaga krepiti kožo.
→ Spodbuja sintezo proteinov, pomembnih za vlažnost kože. Kombinacija tega delovanja in izboljšane kohezije celic koži pomaga ohranjati optimalno raven navlaženosti.
→ Spodbuja obrambni mehanizem kože in s tem krepi njeno odpornost. Koža je zaščitena.

Za kaj vse ga lahko uporabite in kako učinkuje?

Za obraz
Če na obraz, navlažen s hidrolatom, nanesete nekaj kapljic arganovega olja, boste ustvarili sijočo polt.

Za lase
Če arganovo olje nanesete kot masko po celotni dolžini las ali samo na konice, bodo ti obnovljeni, okrepljeni, mehki in sijoči. Za boljši učinke jih ovijte v toplo vlažno brisačo, da razprete luske v kutikuli in se olje lažje vpije. Pustite ga delovati eno uro ali čez noč, nato lase umijte in sperite s hladno vodo. 

Za telo
Noge nežno zmasirajte s pilingom in jih navlažite s hidrolatom, nato pa nanesite nekaj kapljic arganovega olja. Če boste to na primer počeli sedem večerov zaporedoma, se boste poslovili od hrapave kože. 

Za nohte
Če nohte za 15 minut prepojite z arganovim oljem in to ponavljajte en teden, bodo ti vidno nahranjeni, močnejši in bolj sijoči.

Dodane vrednosti Melvitinega arganovega olja

Sestavine so nabrane tam, kjer naravno rastejo, zato so bogate z dobrobitjo, ki jih ponuja njihova domača zemlja.

Dolgoročna partnerstva s pridelovalci zagotavljajo najvišjo kakovost rastlin.

→ Z opravljenimi organoleptičnimi testi videza, teksture in vonja je zagotovljen trenutek popolnega užitka ob uporabi olja.

→ Naravni vitamin E upočasni oksidacijo in deluje kot naravni konzervans, tako da lahko koža uživa v 100-odstotno naravnem lepotnem ritualu (brez kemičnih topil, aditivov, umetnih barvil in dišav).                                                                             

Etični pristop in pravična trgovina. Melvita podpira lokalno zaposlovanje 250 žensk.                                                                                                                       

→ Vse stekleničke se lahko reciklirajo.

Odkrijte še druga Melvitilna naravna olja za obraz, telo in las.