Kristali - neusahljivi vrelci energij

Kristali so živi, saj v sebi nosijo inteligenco narave – dihajo, vibrirajo uglašeni z makrokozmosom, ne glede na to, ali jih imamo doma v predalu ali zunaj na polici.

Kristali zdravijo na energetski ravni, zato zdravijo vzrok bolezni. (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2015

Danes spet obujamo starodavno vedenje naših prednamcev, ki se je skozi čas izgubilo, a v podzavesti še vedno tlijo odtisi neizbrisljivega znanja. "Gre za ponovno odkrivanje naravnih danosti. Te niso le na biološki ravni, temveč tudi nadfizične, nad otipljivimi ali vidnimi ravnmi. Danes ponovno, hkrati pa tudi povsem na novo in z večjo ozaveščenostjo, odkrivamo subtilne moči kristalov," razloži Nataša Zorc, ki se s kristali ukvarja že več kot 20 let, vodi številne delavnice in predavanja.

"Ko je bil človek še povezan z naravo, ni cenil le lepote kristalov, temveč je vedel, da je neke vrste organizirano energijsko bitje, s katerim se lahko povezuje. Vrači pri Indijancih so imeli v zapestju pod kožo kamene strele z namenom ohranjanja znanja, ki so ga s kristalom prenašali na naslednike."

Kristale so naši predniki uporabljali za zdravljenje, zaščito in širjenje zavesti. Stari Egipčani naj bi med drugim kristale dajali mumijam za lažji prehod duše v onostranstvo. Ko pa je naravno zavedanje zamenjal racionalen, a zamejen um, smo se ustavili pri meritvah, barvah, preučevanju geoloških in mineraloških lastnosti. Zdaj pa prihaja čas, da tako intuitivnost starih ljudstev kot racionalnost znanosti nadgradimo z globljim in prebujenim razumevanjem. Trenutni čas naglih sprememb prinaša drugačno videnje in razumevanje življenja, nas in naša čutila pa odmika od zgolj fizičnega zaznavanja.

Nataša poudarja vrednost raziskovanja skritih moči kraljestva kristalov. "Kot po navadi naše izkušnje prehitevajo znanost. Odkrivamo, da so kristali neusahljivi vrelci energij. Ko bo znanost sposobna pretvoriti njihovo (t. i. etrsko) energijo v mehansko, bodo marsikateri problemi rešeni, saj ne bo več treba razkopati zemlje, da bi prišli do premoga ali plina. Etrska energija (biopolje oz. bioenergija, prana, či, orgon, temna materija ...) preveva celotno stvarstvo v neomejenih količinah. Ko bomo odkrili neuničljivo in neizpraznljivo polje kristalov, se lahko spremeni marsikaj. V prihodnosti bo največ od teh odkritij imela tudi medicina."

Kristali so kot perpetuum mobile, delujejo nenehno oz. vibrirajo v frekvenčnih valovih Zemlje in vesolja ter prevajajo življenjsko energijo. "Res pa je, da so izredno občutljivi in se zato lahko zapisi ohranjajo v njihovem polju, zato je pomembno njihovo čiščenje, aktiviranje in uglaševanje."

Ana Vehovar

Seminar in delavnica z Natašo Zorc: "ZDRAVILNE MOČI KRISTALOV" bosta potekala 3. in 4. julija v ZC Medin

Celoten članek o uporabi, čiščenju, izbiri in hranjenju kristalov lahko preberete v v tiskani reviji Sensa junij/julij