Zdrave odločitve Promocijsko sporočilo

LCA za ugodno počutje!

10. 10. 2011
Deli
LCA za ugodno počutje!

Probiotik je prehrambeni pripravek ali zdravilo, ki vsebuje žive mikroorganizme, ki imajo dokazano blagodejen učinek na človeka, saj sodelujejo pri zapletenih presnovnih procesih. V črevesju se ne naselijo za stalno in izkazujejo le prehoden učinek, zato jih je priporočljivo uživati vsak dan.

V telesu je prisotnih 1014 različnih mikroorganizmov, največ bakterij pa nahaja v debelem črevesu. Naloga črevesnih bakterij je dokončna prebava hrane, absorbcija hranljivih snovi, preprečevanje naselitve in razraščanja patogenih mikroorganizmov. Pomembne so tudi pri vzpostavljanju obrambnih sposobnostih organizma, pri sintezi nekaterih vitaminov, pri stimulaciji imunskega sistema in pri zmanjšanju alergičnih reakcij. Probiotiki vsebujejo koristne bakterije, ki imajo ugoden učinek na zdravje človeka.

Vsebina enega LCA probiotičnega jogurta zadostuje za dnevno obnavljanje prebavne in črevesne mikroflore tako otrok kot odraslih. Že samo 1g jogurta vsebuje več kot milijon živih mikroorganizmov vsakega soja posebej, za njihovo ugodno delovanje na prebavo pa zadostuje že 109 živih mikroorganizmov v zaužiti količini izdelka. LCA probiotični jogurti vsebujejo probiotični kulturi Lactobacillus acidophilus La-5® in Bifidobacterium BB-12®, ki pomagata vzdrževati zdravo črevesno mikrofloro.

LCA probiotični jogurti Zelene Doline združujejo najboljše za zdrav vsakdan. Vsebujejo tudi prehransko vlaknino Beneo, ki spodbuja rast in razvoj probiotičnih kultur. Zdrava in uravnotežena prehrana je pomemben del zdravega načina življenja, ki nam pomaga ohranjati zdravje v hitrem življenjskemu tempu. Sadni okusi jogurtov LCA so poleg že naštetih ugodnih sestavin obogateni tudi z vitamini A, C in E, poleg tega pa ne vsebujejo nobenih umetnih sladil in barvil.

Tako kot vsi proizvodi Mlekarne Celeia so tudi LCA probiotični jogurti Zelene Doline izdelani izključno iz slovenskega mleka in ponujajo le najboljše iz narave. Mlekarna Celeia poleg probiotičnih jogurtov LCA ponuja še LCA probiotični sir ter probiotične napitke in tekoče jogurte. LCA tekoči probiotični jogurti so primerni za vse, ki svoje hitro in dinamično življenje želijo dopolniti z uravnoteženo prehrano. Na slovenskem trgu pa je Mlekarna Celeia predstavila tudi popolnoma nova LCA probiotična sadna jogurta, ki ne vsebujeta saharoze in sta zatorej nadvse primerna tudi za diabetike. LCA probiotični jogurti nosijo znak varovanega živila, saj vsebujejo nizko vrednost maščob. Poleg tega vsebujejo vlaknine inulin, ki spodbujajo rast bakterij, pomembnih za zdravje.

Več informacij o Mlekarni Celeia in izdelkih Zelene Doline pa najdete na spletni strani www.zelenedoline.si in na Facebook strani Zelene Doline.