Lejla Meden: ''Kaj je razlog, da se vrtimo v začaranem krogu?''

Lejla Meden izvaja pri nas dokaj redek in star obred vlivanja svinca, ki je zlasti dobrodošel v dneh okoli novega leta. Gre za postopek čiščenja energij s pomočjo svinca, ki služi kot medij za prenos informacij iz človekove podatkovne datoteke nekje v vesoljnem računalniku.

Lejla Meden: ''Kaj je razlog, da se vrtimo v začaranem krogu?'' (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
7. 12. 2022 | Promocijsko sporočilo

Vse se dogaja zdaj

Že v preteklosti so ljudem prerokovali oziroma napovedovali prihodnost ob prehodu v novo leto – da bi bilo dobro, zdravo, polno uspeha. Lejla ni le jasnoslušna – k njej prihajajo ljudje, ki čutijo in so pripravljeni, da v svoje življenje vnesejo določene spremembe.

Črnolasa in črnooka simpatična sogovornica nam je razkrila, zakaj za vsakega izmed nas vse pride ob svojem času in nič prej. Ker ne verjamemo vase, je sebe najtežje spremeniti. Enako je kot z vprašanjem, zakaj nas je strah. »Zakaj majhnega otroka, ki je ravnokar shodil, ni strah stopnic? Zato, ker še ni padel, in zato, ker še nima preteklosti,« pojasnjuje Lejla in nadaljuje: »Strah nas je, ker razmišljamo, kaj se nam lahko zgodi, kaj se je drugim zgodilo v taki situaciji, in ker se nam je to že enkrat zgodilo. Podobno pa se nam je zgodilo, ker nismo bili z mislimi pri stvari, ker se nam dogaja vse drugo, le tukaj in zdaj nismo prisotni.« Sogovornica poudari, da ljudje neprestano razmišljamo o tistem, česar nimamo, namesto da bi razmišljali o tistem, kar imamo, kar lahko še imamo, in bili za to hvaležni. Takrat človek vibrira na višji energijski ravni in več dobi tudi nazaj. Ljudje takoj, ko zaslišijo za težave, začnejo oddajati nizke vibracije. Delajo tudi razliko med problemom in izzivom. A gre za eno in isto stvar. Ampak ljudje čutimo pri besedi problem odpor. Izziv, na drugi strani, pa dojemamo kot motivacijo. »Vse je torej v glavi. Življenje ni tisto, kar se dogaja, ampak je odvisno od našega pogleda nanj,« z nasmehom pove Lejla.

Kdo nam kroji življenje?

Pri vlivanju svinca v vodo gre za postopek čiščenja energij s pomočjo svinca – ta služi kot medij za prenos informacij iz človekove podatkovne datoteke nekje v vesoljnem računalniku. »Najprej izkoreninim težavo, ki jo ima stranka. To pomeni, da se z njo energetsko povežem, in ne ugotavljam, kaj je njena primarna trenutna težava, ampak jo usmerim k rešitvi izvora problema. To za stranko pomeni nov začetek. Poudarim, da preteklost nima nobene zveze s prihodnostjo, in nihče na tem svetu ne more narediti ničesar namesto vas. Vi ste tisti, ki boste spremenili svoje življenje,« nadaljuje Lejla. Ko s stranko najdeta rešitev, ji svetuje, kaj naj spremeni. Pomembno je, da stranka zviša svojo vibracijsko raven (je pozitivna). In takšno, kakršno imamo vibracijo, takšne stvari privlačimo. Vse se začne z odločitvijo, z našimi mislimi in tistim, čemur posvečamo največ pozornosti. »Stranki ne postavljam diagnoze. Želim pa, da, kot rečeno, zviša svojo vibracijo, spremeni svoj miselni vzorec, in takrat se s pomočjo svinca zgodi transformacija. Svinec očisti oziroma razbije blokade, ki jih imamo v sebi. Te nastanejo zaradi strahu, negativnih misli, stresa, jeze, zamere ... Ko so blokade odstranjene, je pretok energije čist, za novo življenjsko lekcijo,« pove naša sogovornica. Vemo, da strah pred odločitvami najbolj hromi naše življenje – če te ovire ni več, se ljudje lažje odločamo, vidimo smisel v svojem bivanju in lažje živimo.

Ko se dela prostor za čisto energijo

Včasih so svinec stopili v peči, Lejla danes uporablja majhen, preprost gorilnik, s katerim stopi svinec, ki ga nato vlije v mrzlo vodo v lončeni posodi. Ta postopek ponovi trikrat – prvič ga vlije nad glavo, drugič nad predelom pleksusa, tretjič nad območjem kolen. Tako dobi tri različne svinčene ulitke. »Vedno se delajo trije ulitki. To pa zato, ker se vse dobre stvari delajo trikrat. Iz svinčenih figuric, ki so različne oblike, razberem smernice strankinega življenja. Figure mi povedo, v katero smer gre vaše življenje oziroma kje je treba delati.« Po petih dneh Lejla želi povratno informacijo od stranke, kako se počuti, da vidi, kako svinec deluje. Ne pozabi pa še enkrat poudariti: »Od posameznika je odvisno, koliko se ukvarja s sabo. Če želiš na svoji poti iz ene na drugo stran, je potrebna hoja, delo. Ne bo druge strani, če se sredi poti ustaviš in rečeš: 'to ne pomaga'.« Najbolj sem si zapomnila Lejlin stavek: »Za kar se odločiš, in v to tudi verjameš, to ti bo v življenju uspelo.« Lejla nam polaga na srce, da je treba verjeti v idejo, ki jo dobiš. »Z idejo in odločitvijo se je treba uskladiti, ne smeš razmišljati o tistem, kar ne želiš, da se zgodi. Sami si ne nazadnje manifestiramo tudi čas, tako da izgovor, da nimamo časa, dejansko ni primeren. Tudi čas si lahko narediš,« sklene misel.

Vse ob svojem času

Ljudje pridejo/najdejo Lejlo takrat, ko je pravi čas. Včasih se kakšna oseba že naroči, pa nekaj pride vmes, in Lejla pravi, da takrat ve, da za to osebo še ni napočil pravi trenutek. Če se stranka res ne more sprostiti, vzame v roke ciganske ali tarot karte, odvisno, katere jo "pokličejo", tako pozornost preusmeri na karte, in stranka se umiri. »Vse ob svojem času, nikoli ni prepozno. Tako kot pravim tudi za življenje. Vsak trenutek lahko spremenimo svoje življenje. Boljše je živeti pet ali deset kakovostnih let življenja kot pa 70 let za rešetkami – v mentalnem smislu.« Zanimalo me je, ali na obred hodijo tudi moški. »V vseh letih mojega delovanja sem opazila, da so se moški zelo spremenili. So bolj odprti, manj komplicirajo, ni jih strah, se tudi prej odločajo. Najbolj pomembno pa je, da moški stojijo za svojimi odločitvami bolj kot ženske.« Lejla pravi, da so moški vedno bolj odprti, sprašujejo za posel, ljubezen in denar. Ravno to so tri najpomembnejša področja, ki zanimajo ljudi, odkar dela. K njej pride veliko ljudi pred ločitvijo ali po njej, in vsi tisti, ki se znajdejo v slepi ulici, da se očistijo vseh blokad iz preteklosti in po nasvet, kako začeti novo življenjsko obdobje. Bolj ko se stranka sprosti in odpre, več informacij lahko prejme. Zanimivo pa se ji zdi, da zdravje ni prvo vprašanje, ki ga oseba zastavi, ko jo obišče. V bistvu pa vsi ljudje potrebujemo pogovor – iskren in zaupen pogovor, hrano za dušo, in moč, da želeno v svojem življenju spremenimo. To pa je na nek način tudi Lejlino poslanstvo

Lejlo lahko pokličete na telefonsko številko 031 847 607 ali 090 44 80 ali pa si oglejte njeno FB-stran Svetovanje Lejla, IG @svetovanjelejla, TikTok: svetovanjelejla, spletna stran: https://svetovanjelejla.si/

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik