Masaže - takšne ali drugačne, a vse blagodejne

19. 2. 2011
Deli
Masaže - takšne ali drugačne, a vse blagodejne

Na kvadratnem centimetru kože je kar tri tisoč živčnih končičev. Pri masaži jih stimuliramo, kar posredno vodi tudi do dobrega počutja in sprostitve.

Dotiki (in pritiski), ki tako dobro denejo:

1. KLASIČNA MASAŽA

Namenjena je sprostitvi, zmanjševanju stresa in pospešitvi pretoka krvi. Pritiski pri gnetenju so prilagojeni posamezniku. Gre za najstarejšo in najbolj naravno metodo zdravljenja in ohranjanja zdravja. Sprošča celotno telo in um. Vrednost masaže je tudi v neposrednem človeškem dotiku. Učinkuje na človekovo zdravje: izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi.

2. PANTAI LUAR

Sprostitvena masaža z vročimi zeliščnimi žigi. Masaža prihaja iz Indonezije in tako se po njej tudi počutite – kot bi bili v daljnih krajih. Zelišča so namočena v vroča ajurvedska olja, zavita v platnene vrečice, s katerimi nato maserji pritiskajo na telo. Pozneje sledi še ročna masaža. Koža je po masaži voljna, mehka in dišeča.

3. MASAŽA OBRAZA

Osveži vse čute. Masaža obraza blagodejno deluje na vaše počutje, zato si jo lahko privoščite zelo pogosto. Če le je možnost, se odlično prileže zvečer pred spanjem ali pa zjutraj za svež začetek dneva. Z masažo glave dosežemo globoko sprostitev, izboljšamo prekrvitev možganov, stimuliramo limfni pretok in zmanjšujemo stres. Masaža obraza pospešuje pretok krvi in povečuje prožnost kože. Z dodatkom vlažilnih in hranilnih krem bo koža vašega obraza sproščena in nahranjena.

4. ABHYANGA

S sproščujočim vonjem olja. Protibolečinska masaža vas bo sprostila, vzpostavila ravnovesje energij, pomagala odpraviti stres, izboljšala vaše počutje, povečala življenjsko moč in koncentracijo. Tajska masaža z aromatičnimi eteričnimi olji ne vpliva samo na telo, saj s stimulacijo akupresurnih točk uravnava in spodbuja pretok energije in s tem učinkovito blaži stresno in tesnobno občutje. Temelj tajske masaže z aromatičnimi olji je blagodejno glajenje in gnetenje mehkih tkiv celotnega telesa, dopolnjeno z izbrano mešanico naravnih eteričnih olj, vse to pa vas popelje v stanje popolne sprostitve.

5. MASAŽA Z VROČIMI KAMNI

Vroči kamni stimulirajo Izvor masaže z vročimi kamni sega v obdobje 2000 let pr. n. št. Ob soju sveč in spremljavi posebej izbrane glasbe bo ta masaža popolna sprostitev za vaše telo, um in dušo. Pri masaži z vročimi kamni se naravno zglajeni, vroči kamni vulkanskega izvora uporabljajo kot pripomoček. Njihova toplota pripomore k občutku globoke sprostitve. Prepojeni z zdravilnimi eteričnimi olji pospešujejo cirkulacijo in sproščajo utrujene mišice. Iz vašega telesa pomagajo izločiti odvečne nezdrave snovi. Uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetske centre.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja