Moja presna granola = popoln obrok

To je tisto idealno gorivo, ki ga v obliki obroka potrebuje vaše telo, da zvozi še tako naporen dan. Lahko pa je tudi 'samo' odličen prigrizek! Ki nadomesti vsakršno slabo vest vzbujajočo sladkarijo. Res je popoln, prepričajte se sami. 

Moja presna granola = popoln obrok (foto: Štartaj Slovenija) Štartaj Slovenija
7. 11. 2018 | Promocijsko sporočilo

Ko smo ga na uredništvu dobile v pokušnjo, nam ga je komaj uspelo poskusiti – 11-letni nečak ene od nas ga je kot prigrizek zmazal skoraj celo vrečko ... naravnost iz vrečke! 

Že takoj je bilo očitno, da to niso navadni misliji, da je Moja presna granola več kot to. Je 'živa' hrana oziroma hrana, ki nam da gorivo, ki ga potrebujemo za življenje. Ker je izdelana s presno pripravo, ohranja hranljive snovi − ne peče se, temveč suši v dehidratorju. Ker temperatura ne preseže 46 stopinj, so v granoli ohranjeni vitamini in encimi. Najbolje pa je, da se lahko z njo razvajajo tudi vsi, ki so alergični na oreščke. Zemeljski mandlji namreč niso oreščki, zato ne izzovejo alergije, in to je bila osnovna zamisel Grege in Tine Teršek, ki je prerasla samo sebe.

Tina nam na to temo pove:

»Pot se je začela z ustvarjanjem presnih, veganskih, brezglutenskih tort. Ker sem po duši ustvarjalna in povsod iščem navdih, mi je bilo ustvarjanje presnih tort pisano na kožo. Vsaka je bila unikatna, saj sem k vsaki pristopila z osebnim pristopom. Tako jih ustvarjam še danes. K nama je prihajalo vedno več ljudi z raznimi alergijami in težavami ob uživanju določene vrste hrane. Njihovo navdušenje in želja po podobnih izdelkih naju je spodbudila, da sva si želela izdelati izdelek, ki bi ga lahko uživali vsak dan, ne samo ob posebnih priložnostih, kjer se ponavadi uživajo slaščice. Ob naključnem odkritju zemeljskih mandljev pa se nama je porodila ideja in izdelala sva granolo iz zemeljskih mandljev, popolnoma nealergeno. Spomnim se trenutka, ko sem prvič prijela zemeljski mandelj, ki je bil po otipu in okusu popolnoma drugačen od predstave, ki sem jo imela ob naročilu preko spletne strani iz tujine. Najina prva misel je bila kako bi ta čudovit a trd gomolj predelala v izdelek, ki bi bil uporaben za širšo rabo. Ob prvem mletju sem namreč polomila sekljalnik.«

Moja presna granola, ki si jo zdaj lahko privoščimo vsi, ki damo kaj nase, na svoje počutje in zdravje, je hranljiv hrustljav obrok, ki si ga lahko pripravite za zajtrk, malico ali večerjo. Njena glavna sestavina so torej zemeljski mandlji (chufa), ki niso oreščki, temveč gomolj tigrove trave, in so bogat vir vlaknin, vsebujejo velik delež vlaknin probiotične narave. Ta ekološka, presna in veganska dobrota je na voljo v petih različnih okusih ter je brez glutena in laktoze, vsebuje le naravno prisotne sladkorje.

5 okusov za nešteto kulinaričnih čarovnij

Izbiramo lahko med Jabolčno pravljico, Nežno jagodo, Hudim kakavom, Zmešano banano in Pregrešno pomarančo

S petimi različnimi okusi zabavnih imen in z dodatki po svojem navdihu si lahko vsak dan pripravite drugačno kombinacijo okusov, jeste pa jih lahko, kot rečeno, tudi samostojno. Nas je najbolj prevzela Pregrešna pomaranča! Sploh z mislimi na zimski čas in prihajajoče praznike, ko bo to naš izbrani praznični okus. Bio presna granola POMARANČA vsebuje sočno pomarančo, ki sta ji dodana še kardamom in žlahtna, ročno narejena presna čokolada. Ta okus doda posebno noto in užitek kateremukoli obroku!

Sestavine?
Zemeljski mandlji, pomaranče, rozine, ribani kokos, ajda, lanena semena, limone, kakavova zrna, kardamom v prahu, vse presno in ekološke pridelave, nerafinirana himalajska sol.

 

Naš recept

Dodali smo jih v mandljev napitek ter poudarili s svežimi pomarančnimi kolutki. Pika na i pa je bil cimet, ki je − kot smo si zaželeli − že pričaral predpraznično vzdušje. Noro okusno! In noro zdravo! Kot nalašč za te dni. In za vse preostale.

Tina in Grega pa sta nam, medtem ko smo cedile sline, še zaupala, kako sama vidita uvrstitev Moje presne granole med Sparovo osmerico v Štartaj Slovenija

»Uvrstitve sva bila zelo vesela, verjetno še ne dojemava vsega. Vsak dan se trudiva po najboljših močeh, učiva in srkava znanje in podporo naših skrbnikov, Spar Slovenija, Formitas, Pro Plus, NLB in celotna ekipa Štartaj Slovenija z Matijo Goljarjem na čelu. Končno sva dobila priložnost, da izdelek pokaževa in predstaviva vsej Sloveniji, in seveda si želiva, da bo Moja presna granola prepričala tako, kot je naju. Hvaležna sva za pomoč na vseh področjih vseh partnerjev v projektu. Če bi morala izključiti katerokoli pomoč, stvari ne bi mogla izpeljati tako, kot se pelje, in zato sva res hvaležna.«

 

'Svojo presno granolo' poiščite v katerem od 13 megamarketov Interspar po Sloveniji, za še več dobrega vtisa o tem odličnem izdelku pa obiščite katero od naslednjih strani:

www.drobtinka.si 

https://www.facebook.com/drobTinka 

https://www.instagram.com/drobtinka