Morje nas napoji z vitalno življenjsko energijo

22. 6. 2024
Deli
Morje nas napoji z vitalno življenjsko energijo (foto: profimedia)
profimedia

Morsko vodo so stoletja uporabljali v ritualih čiščenja, za energetsko zaščito (kot sredstvo proti slabi ali negativni energiji) in za blagoslavljanje. Če nimate priložnosti kopanja v morju, si očiščujočo kopel naredite sami.

Morje nas obnavlja

Narava na splošno nas sprošča in obnavlja, vendar ima morje še poseben vpliv. Šum valov in sprehod po plaži ima številne pozitivne učinke, ki nas pomirjajo. Morje napolni naše "baterije" oz. nas napoji z vitalno življenjsko energijo. Slana voda pa ima še številne druge pozitivne učinke na naše zdravje. 

S plavanjem v morju se naša aura prečiščuje in sprošča. Razgrajujejo se stresi in toksini iz telesa, aura postaja bolj svetla in čista, po plavanju v morju se počutimo bolj zdrave ter boljše volje.

Ko smo depresivni in napeti, si lahko zato pomagamo tudi z vodo - morsko ali pa si privoščimo kopel v domači kadi ter občutimo, kako se napetosti sproščajo

Voda je medij (element) vezan za naš psiho-emocionalni sklop ter na naše podzavestne sfere. Čista naravna voda dobi informacije od mineralov, s katerimi pride v kontakt in zato postane zdravilna. Je pasiven, reaktiven element, za razliko od ognja, ki je aktiven. 

Voda je čisto, izvorno stanje, sila inteligence, ki je sama po sebi pasivna dokler ne pride v kontakt z določenim informacijskim poljem. Kristali vode namreč reagirajo na zvočne frekvence. Dokazano je, da voda memorizira informacije.  

Ljudje doživljamo različne življenjske izkušnje, ki ostajajo zabeležene kot emocionalni odtisi v naši podzavesti, odtisi stresnih in travmatičnih izkušenj nam lahko na ta način tudi škodujejo. 

Pri očiševanju si lahko zato pomagamo tudi z vodo, ki je medij osvobajanja in opuščanja. Voda samo reagira na informacijo in tako ustvarja oblike. Se ne bori, ali upira, temveč sprejema in se prilagaja. Ima sposobnost izravnavanja nepravilnosti, zato je idealen "čistilec". Prav tako tudi morska sol, ki energetsko očiščuje. Tudi naše solze so slane in nas emocionalno čistijo. Kopanje v morju je zato lahko izredno zdravilno. 

Če nimamo možnosti kopanja v morju, pa si privoščimo slano kopel doma. 

Raztopino z nerafinirano morsko soljo si lahko pripravimo tudi sami v vedru s toplo vodo (ne prevročo) ali doma v kadi. Udobno se usedemo, z vzravnanim hrbtom. Noge namočimo v vodo, zapremo oči in začnemo globoko dihati. Predstavljamo si, kako negativnosti odhajajo iz nas. Pomembno je, da smo v stanju odprtega srca in da želimo dobro sebi in drugim. Po desetih minutah se zahvalimo Vesolju za pomoč pri očiščenju slabih energij.

deloma povzeto po: atma.hr

Preberite si še:

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan