Na domač pirin rogljiček v Kranj!

Industrijsko pridelani francoski rogljički običajno vsebujejo rafinirano belo moko, rafiniran sladkor, zdravju škodljive transmaščobe, konzervanse, arome...

Na domač pirin rogljiček v Kranj! (foto: profimedia) profimedia
25. 10. 2017
Nekateri rogljički vsebujejo tudi aditiv L-cistein, ki se uporablja pri pekovskih izdelkih za mehko in puhasto teksturo. L-cistein v industriji pridobivajo bodisi s hidrolizo človeških las, ptičjega perja (ja, prav ste slišali) ali s fermentacijo bakterij E. coli. Lahko pa je tudi sintetičnega porekla. Vendar, ali boste resnično preverjali poreklo vsakega aditiva, preden ga boste zaužili? Mar ni lažje pojesti nekaj, kjer si ne rabite beliti glave z imeni sestavin? 

Za vse tiste, ki imate radi rogljičke, pa se jih iz zgoraj navedenih razlogov utemeljeno izogibate, imamo dobro novico. V trgovini Krajček v Kranju imajo rogljičke, ki so narejeni iz ekološke pirine moke, brez mleka, jajc, sladkorja in aditivov (primerni tudi za vegane). Po okusu in teksturi pa se stopijo v ustih bolj kot katerakoli "industrijska" različica.
 
Butična trgovina se nahaja na Poštni ulici 6 in nudi izdelke, ki so večinoma iz ekološke in lokalne pridelave. Njen cilj je tudi obujanje starega mestnega jedra, medsebojno podpiranje, predstavlja nasprotovanje mrzličnemu potrošništvu v nakupovalnih centrih in vrača pomen medčloveškim odnosom. 
 
Več na Facebook strani: Trgovina Krajček