Strokovnjaki svetujejo, kako najbolje pripraviti kavo doma.
Hladnejši jesenski dnevi so marsikoga med nami zvabili z vrta kavarne v toplino doma. Britanski Daily Mail je ob tej priložnosti stopil v stik s številnimi strokovnjaki, ki so odgovorili na vprašanja, kako najbolje skuhati črno kavo, da boste v pijači maksimalno uživali.
Preberite si še:
Postopek je bolj ali manj poznan vsem nam in res je, da se bodo mnogi zatekli k kuhanju na najhitrejši način. Mnenje stroke je, da ne bi smeli vlagati v drage aparate za pripravo kave, ampak da za to lahko enako dobro služili tudi najbolj običajna posoda – veliko bolj pomembna pa je izbira kave.
Najpogostejša napaka mnogih ljudi je, da dodajo kavo takoj, ko voda zavre. Resnica pa je, da bo vrela voda popražila kavno usedlino, zato je idealno počakati pol minute, preden v posodo stresete kavo. Natančneje, idealno je, da kavo po 30 do 60 sekundah prelijete z odstavljeno vrelo vodo – tako menijo strokovnjaki, piše Daily Mail.
Tudi voda iz pipe se od kraja do kraja razlikuje in je pogosto polna vodnega kamna, zato je za njeno čiščenje idealno uporabiti filtre. Ključna je tudi sorazmerna količina kave in vode – idealno razmerje je, da na liter vode dodate 70 g kave.
Kava ne prenaša vlage, prezračevanja in drugih vonjav, zato jo hranite v dobro zaprti posodi in čim dlje od hladilnika.
Vir: krstarica.com