To je najboljši način za kuhanje jajc.
Zagotovo ste že slišali nasvet, da je treba vodo, v kateri se bodo kuhala jajca, zavreti in pustiti vreti še pet minut, nato pa odstaviti s štedilnika? Vendar običajno po takšnem postopku kuhanja rumenjak ostane surov, beljak pa kuhan.
Preberite si še:
Mary Frances Kennedy Fisher, nekoč ena najboljših kuharic v Ameriki, je pred smrtjo napisala knjige, v katerih je dala pomembne nasvete o kuhanju. Poleg številnih trikov, kako pripraviti hrano, je odkrila tudi dva najboljša načina za popolno kuhana jajca, ki zagotavljata, da bo rumenjak popolnoma kuhan, a tudi mehak.
Prvi način je morda najlažji, pomembno je le, da sledite korakom po vrsti:
Jajca najprej prelijemo s hladno vodo. Šele nato položimo v vrelo vodo. Štedilnik naj deluje na srednji moči. Čeprav se vam morda zdi, da ta postopek kuhanja traja dlje, bodite prepričani, da se bo skuhalo prav tako hitro.
Čeprav so metode Mary Frances Kennedy Fisher prejele veliko pohval in ljudje, ki so jih preizkusili, pravijo, da so jajca tako kuhana res najbolj okusna, je Mary v svoji knjigi zapisala, da obstaja ena majhna pomanjkljivost. Jajca so odlično kuhana, vendar je z njih težje očistiti lupino.
Vir: krstarica.com/n1