Zdrave odločitve Promocijsko sporočilo

Najlepši nasmeh je tisti, ki pride iz srca!

15. 11. 2012
Deli
Najlepši nasmeh je tisti, ki pride iz srca! (foto: Shutterstock)
Shutterstock

In takšen, ki nam ga podarijo naši malčki. Otrokov nasmeh osvaja, je kot iz nebes, in tako malo je treba, da mu ga pričaramo na obraz ...

Ja, smeh je zares odličen. Tudi za naše duševno in fizično zdravje. A za zdrav nasmeh je treba skrbeti že od malih nog.

Čeprav bodo mlečni zobje sčasoma izpadli, je pomembno, da že od začetka skrbimo za ustrezno ustno higieno. Predvsem pa je pomembno, da se malček ščetkanja navadi in mu to postane zabavno.

Ščetkanje kot zabavna igra

Malčku dovolite, da se malce igra in spoznava nov svet na svoj način. Naj zagrize v ščetko, naj jo drži in z njo udarja. To je odličen pristop, da ščetko spozna na pozitiven način, se ob njej sprosti in je na dobri poti, da mu ščetkanje zob ne bo mučno.

Ščetkanje mora biti zabavno, zato rutino spremenite v igro. Zapojte pesmico o zobkih in v ščetkanje vključite malčkovo najljubšo plišasto žival ter mu pustite, da najprej očisti njegove zobe potem pa jih vi očistite svojemu malčku.

Sodelujte v nagradni igri!

Da bi bilo ščetkanje zob naših malčkov vsem zabavno, vabimo starše, da nam zaupate svoje 'skrivnosti' za nego otroških zob in s svojo kreativnostjo osvojite čudovito nagrado.

Delite z nami svoje ideje, nasvete, trike, predloge ... kako malčku ščetkanje zob narediti kar se da zabavno in kako se vi 'spopadate' s to vsakodnevno rutino.

Več o nagradni igri na povezavi Iščemo naj nasvet za nego otroških zob.