Naravni nasveti za lepe lase

Za lepoto včasih potrebujemo pomočnike - nežnost, nasmeh, optimizem, voljo do življenja. Z njihovo pomočjo bomo lahko zasijale v vsej svoji lepoti.

Nasveti za lepe lase (foto: Shutterstock) Shutterstock
19. 5. 2014

Sijoči in zdravi lasje

  • Če si že morate barvati lase, to naredite z barvo na rastlinski osnovi ali s kano.
  • Med sušenjem las temperaturo nastavite na srednjo višino, nikoli naj v lase ne piha zelo vroč zrak. Najnovejši sušilniki za lase (npr. Philips) omogočajo mešanje hladnega in toplega zraka, kar je bolje
    za lase.
  • Pijte veliko vode (dva litra na dan), ker so žejni tudi vaši lasje.
  • Namesto da lase mučite z razbarvanjem, trajnim kodranjem ali drugimi kemijskimi postopki, s frizerjem razmislita o frizuri, ki najbolje pristoji vašemu obrazu in naravni obliki vaših las.
  • Ne umivajte si las vsak dan, ker jim s tem odvzamete naravno maščobo oz. zaščito.
  • Čeprav idealnega UV-faktorja za lase ne moremo izmeriti, je zaščita pred sončnimi žarki nujna tako poleti kot tudi visoko v gorah ali na smučanju.
  • Olja z esencami pomagajo ohraniti lesk in negujejo neukrotljive lase, saj v njih zadržujejo vlago.
  • Kokosovo olje že stoletja uporabljamo za krepitev las, sezamovo pa za ohranjanje barve in leska.

Nega proti izpadanju

Poskusite izdelke z izvlečki svetega indijskega drevesa neema.

Občutljivo lasišče

Potrebujete nego z blažilnim kompleksom eteričnih olj (kamilica, mandarina, cedra, bazilika, limonska trava), ki obnovi njegovo ravnovesje.

Nega suhih in poškodovanih las

Združuje mešanico obnavljalnih olj, da ščiti suhe konice in jim da mehkobo in sijaj.

Lepotni eliksir

Mehki, sijoči in svileni lasje? Natrite jih s posebnimi, dragocenimi olji (npr. arganovim), ki se hitro vpijajo in ob redni uporabi krepijo lase.

Nega normalnih las

Izberite izdelke, ki vsebujejo veliko naravnih sestavin, da ohranite zdravje svojih las in lasišča, ter morda takšne brez embalaže, da pomagate ohraniti tudi zdravo okolje.

Vzpodbudi naravno ravnovesje lasišča

Šampon z uravnoteženim Ph-jem nežno očisti, ne zateguje, ne izsuši in ohranja naravno uravnoteženost maščobe na lasišču. Kombinacija kamilice in pomarančnih olj očisti in osveži lase ter lasišče, sok pomirjevalne aloe vere pa vlaži, ščiti in prenavlja ter stimulira vzpostavitev porušenega ravnovesja na zaščitnem plašču lasišča.

Mladen Šarić