Naše zdravje je povezano z odnosom do lastnega telesa

Če se imate radi, boste ustrezno skrbeli tudi za svoje telo, se negovali, sprejemali modre odločitve o lastnem telesu in zanj izbirali stvari, ki dobro učinkujejo nanj. Kajti to pomembno vpliva na vaše počutje in zdravje.

Naše zdravje je povezano z odnosom do lastnega telesa (foto: PROMO) PROMO
22. 3. 2021 | Promocijsko sporočilo

Tokrat se ne osredotočamo na nego od znotraj, za katero se vsi zavedamo, kako pomembna in odločilna je za naše počutje in zdravje. Pozitivna naravnanost, hrana in pijača, ki ju vnašamo v telo, gibanje, ki v našem organizmu sproža pozitivne procese ... vse to mora biti del naše vsakdanje rutine, ko govorimo o negi navznoter.

Toda zelo pomembna je tudi zunanja nega telesa – kaj nanašamo na kožo, s čim jo negujemo, s čim si umivamo lase in s čim intimne predele ... Prav to zadnje je zelo pomembno za žensko in intimna nega bi morala biti bistven del njene osebne higiene, saj je nožnica prav tako občutljiva telesna odprtina, kot so usta in sapnik.

Intimni predeli so občutljivi, zato potrebujejo pravilno in nežno nego. Z vsakim umivanjem se koža in sluznica namreč izsušujeta, zato morajo biti izdelki za čiščenje temu prilagojeni. Če želimo genitalije ohraniti zdrave, je treba ohraniti njihovo optimalno kislost – za obstoj mlečnokislinskih bakterij (pH od 3,8 do 4,2).

Intimni predeli se pred okužbami torej ščitijo z nizko vrednostjo pH, ki zavira razvoj škodljivih bakterij in glivic. Te namreč v kislem okolju težko preživijo. Pri porušenem ravnovesju pa je sluznica dovzetnejša za škodljive zunanje vplive in lahko pride do draženja ter okužb.

Intimna nega je nadvse odločilnega pomena za zdravje ženske in bi ji morale prav vse redno posvečati pozornost.

Do vnetja intimnih predelov lahko pride zaradi hormonskega neravnovesja, ob stresu, neustrezni osebni higieni, neustrezni prehrani in celo prekomerni uporabi izdelkov z visoko vsebnostjo mikroplastike.

5 pravil intimne nege:

→ Umivajmo se v smeri od vagine proti danki.
→ Moja brisača je samo moja.
→ Prha in bide sta bolj priporočljiva od kopeli.
→ Ne izpirajmo notranjosti nožnice.
→ Izogibajmo se izdelkom, ki vsebujejo dišave in alkohol. 

Pred okužbami in vnetji pa se lahko učinkovito zaščitimo tudi z uporabo gela za intimno nego Intim.me, ki varuje kožo in sluznico ter zavira razvoj škodljivih bakterij in glivic.

Intim.me je svetovna inovacija za intimno nego. Ta revolucionarni 99,9% naravni gel s svojo edinstveno sestavo nadomešča moker toaletni papir in vlažilne robčke ter je tako telesu prijazna intimna nega tudi, kadar se nimamo možnosti oprhati.

Vse njegove prednosti:

→ Idealen je za nego intimnih predelov, a tudi obraza, pazduh, otroške kože in sluznice.

→ Primeren je ob menstruaciji in pri težavah z inkontinenco, saj popolnoma nevtralizira neprijeten vonj. Kožo nežno očisti in pomiri, zato lajša tudi težave s hemeroidi. Idealen je pravzaprav za nego celega telesa in tudi nežne otroške kože.

→ Z njegovo uporabo lahko v vsakem trenutku občutimo ugodje svežine in čistoče. 

→ Gel Intim.me je biorazgradljiv, zato z njegovo uporabo ne obremenjujemo okolja in organizma: 99,9 % naravni izdelek ne vsebuje sulfatov, parabenov, glutena, ftalatov, GSO-jev, fenoksietanola, silikonov, sintetičnih barvil in arom.