Nered nas zadržuje v preteklosti!

S čiščenjem prostora se lotimo treh poglavitnih vzrokov za zastalo energijo: fizične umazanije, energije prejšnjih stanovalcev in nereda. Zato povabite sveže energije, da zadihajo skozi vaš dom.

Nered nas zadržuje v preteklosti!  (foto: Shutterstock) Shutterstock
10. 6. 2014

Naredite prostor novemu

Svetovalka za feng šui in čiščenje prostora Karen Kingston v svoji knjigi Čiščenje nereda in feng šui trdi, da nas nered zadržuje v preteklosti: "Kadar je zapolnjen ves prostor, ki vam je na voljo, v vaše življenje ne more vstopiti nič novega. Vaše misli se raje mudijo v preteklosti in bremenijo vas težave, ki se vlečejo že predolgo. Preteklost obtožujete za zdajšnjo situacijo, namesto da bi prevzeli odgovornost in ustvarili boljši jutri. Ob čiščenju nereda se boste sprijeli s svojimi težavami in se premaknili naprej. Za lepšo prihodnost morate pustiti preteklosti, da odide."

Tisti, ki jih duši nered, naj bi bili večkrat potrti in podvrženi depresiji, pogosto naj bi bili zaprti, izdajali pa naj bi jih tudi nečista polt in oči brez leska.

Spraznite police

Stvari, ki jih niste uporabljali že leto dni, ne potrebujete. Podarite jih, prodajte ali zavrzite. Znebite se tudi vseh daril in spominkov, ki vam niso všeč ali so stvar preteklosti, ki le še obremenjuje vaša čustva (tudi fotografije!).

Tudi oblačila, ki jih niste oblekli eno leto, podarite ali jih prodajte, enako naredite z modnimi dodatki, kozmetiko, negovalnimi sredstvi in zdravili (preverite rok uporabe in vse, kar je še uporabno, pa ne boste več uporabljali, podarite).

Odstranite umazanijo

Ko se boste znebili vsega, kar je vaše življenje le še bremenilo, tudi če se tega niste zavedali, police in druge površine skrbno počistite. Odločite se za naravno odstranjevanje umazanije.

Energetsko čiščenje prostora

Ko se boste znebili vseh odvečnih stvari in počistili prostore, da bodo sijali skupaj z nagajivim soncem, prostore očistite še energetsko. Pomagate si lahko s priročnikom Denise Lim Čiščenje prostora od A do Ž (Govinda, 2005).