Nuša Marinc, naravna kozmetika NANU: »Vsaka si z njo ustvari čisto svoj lepotni ritual«

Nuša Marinc, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, je v iskanju ustrezne naravne kozmetike za potrebe lastne kože, razvila osem (eko)certificiranih izdelkov naravne kozmetične linije NANU za nego obraza. Eden teh je v marcu prejel tudi prestižno nagrado Beauty Shortlist – EDITOR`S CHOISE za leto 2022.

Nuša Marinc, naravna kozmetika NANU: »Vsaka si z njo ustvari čisto svoj lepotni ritual« (foto: Nanu) Nanu
4. 4. 2022 | Promocijsko sporočilo

Nuša, vaša naravna kozmetična linija, ki ste jo poimenovali NANU, je nastala kot rezultat lastnega iskanja ustrezne naravne kozmetike za zahtevnejšo kožo. Kaj je bilo vaše glavno vodilo pri razvoju linije in na kaj moramo biti pozorni, ko posegamo po naravnih izdelkih?

Želela sem ustvariti popolne izdelke, takšne, ki zares delujejo, zato sem prebila tisoče ur na izobraževanjih, ob prebiranju strokovne literature in v laboratoriju, kjer sem veliko testirala in preizkušala, preden je nastala linija NANU.

Glavno vodilo pri razvoju linije NANU je bilo, da uporabim zares kvalitetne sestavine, in pri tem nisem sklepala kompromisov. Vse sestavine, ki jih uporabljam, so najvišje kakovosti in v izdelke dodane v koncentracijah, ki so jih številne študije potrdile kot optimalne.

Zelo pomembno se mi je zdelo tudi, da razvijem celostno linijo za nego obraza (izdelke za čiščenje, toniranje, osnovno in tarčno nego obraza) – zato sem razvila kar 8 izdelkov.

Kar zadeva naravno kozmetiko na splošno, pa zakonodaja na žalost dopušča kar precej manipulacije o tem, kaj vse je naravno, zato je pomembno, da ko izbiramo naravno kozmetiko, preverimo, ali ima ta pridobljen certifikat, ki potrjuje trditev, da so izdelki zares naravni.

Verjetno imajo tudi zato vsi izdelki linije NANU pridobljen EKO certifikat?

Res je, vseh 8 izdelkov linije NANU ima pridobljen certifikat neodvisnega mednarodnega inštituta ECOGEA (organic oz. natural organic), ki daje zagotovilo, da so vse sestavine v izdelkih temeljito preverjene in v skladu z naravnimi in ekološkimi koncepti ter brez zavajajočih trditev in goljufivih trženjskih pristopov.

Dejansko je certifikat garancija za višjo kakovost izdelkov, saj jih je pregledala tretja oseba oz. inštitucija, zaradi česar so izdelki povsem vredni zaupanja. 

»Pomemben del linije NANU je tudi trajnostna naravnanost. Ne le, da so vse sestavine v izdelkih naravnega izvora, ampak je tudi embalaža, v katero so pakirani izdelki, okolju prijazna. Izdelki so namreč pakirani v luksuzno mironsko steklo, ki ga je mogoče reciklirati, zato vse kupce vabimo, naj nam prazno miron steklovino vrnejo, za kar jih tudi nagradimo.« 


Kaj pomeni ime vaše lepotne linije in zakaj je drugačna od preostalih na trgu?

NANU v hindujščini pomeni čudovito dekle in dejansko pooseblja naše poslanstvo, to je poiskati čudovito žensko v nas samih. Izdelki za nego obraza NANU so namreč namenjeni temu, da z njimi in s pomočjo lepotnega rituala – časa in nege, ki ju posvetimo izključno sebi – prebudimo samozavestno in čudovito dekle, ki se skriva v vsaki izmed nas.

Linija NANU je drugačna od drugih podobnih na trgu, saj je v osnovi popolnoma brezvodna. Namesto vode uporabljam hidrolate ter izključno dragocena nerafinirana organska olja, čudovite rastlinske ekstrakte ter aktivne sestavine, ki so vse izbrane z namenom in tako, da med seboj delujejo sinergijsko za res optimalne rezultate.

»V izdelkih uporabljam dragocene aktivne sestavine v visokih koncentracijah (tudi do stokrat višje koncentracije kot preostali izdelki na trgu) za resnično vidne rezultate. Vse imajo dejanske učinke na kožo, kar dokazujejo tudi številne znanstvene študije.«

Poleg tega so vsi izdelki linije NANU v osnovi anti-age izdelki, saj vsebujejo visoke koncentracije aktivnih sestavin. Izbrala sem jih na podlagi znanstvenih študij in resnično učinkujejo na našo kožo.

Koža po 30. letu že izgublja tonus in sijaj ter potrebuje posebno, dodatno nego. Zato sem v NANU izdelke vključila visoke koncentracije aktivnih naravnih sestavin, ki dokazano učinkujejo na kožne spremembe, saj jih naša koža prepozna kot sebi lastne, in zato lahko prodirajo v globlje plasti kože.

Po 40. letu pa je za kožo primerna že bolj intenzivna nega, ki jo lahko obogatimo z dodatkom tarčnih seumov, ki sem jih razvila prav z mislijo na žensko kožo po 35. letu, ki potrebuje učinkovite izdelke.

Zelo pomembno je tudi dejstvo, da izdelke izdelujem sama, ročno, v lastnem laboratoriju. Izdelujem majhne serije zato, da uporabniki prejmejo popolnoma sveže izdelke. Z ljubeznijo pripravljam vsak dragocen izdelek v majhnih serijah za optimalno svežino in učinkovitost. Sveže pripravljeni izdelki so dejansko nekaj najboljšega, kar lahko ponudite svoji koži!

Poudarjate tudi, da je vaša linija modularna – kaj točno to pomeni?

Kot sem že omenila uvodoma, sem na slovenskem trgu pogrešala celostno linijo za nego obraza, zato je bila prva misel, da izdelam celotno linijo za nego obraza. Ustvarila sem jo z zavedanjem, da je vsaka koža drugačna in zahteva individualni pristop. Razvila sem torej 8 izdelkov, ki jih lahko med seboj poljubno kombiniramo in si na tak način ustvarimo lepotni ritual pisan na našo kožo.

Linija NANU je modularna linija, saj si svojo nego lahko sestavite s pravilno kombinacijo naših osmih izdelkov. Izdelke izberete glede na svoj tip kože, potrebe, življenjsko obdobje ali pa se preprosto prepustite domišljiji in sestavite svojo najljubšo kombinacijo, ki sovpada z vašim trenutnim počutjem.

NANU izdelki vam namreč omogočajo, da si dovolite tudi nego 'zunaj okvirjev'. V kremo na primer dodate nekaj kapljic olja ter tako oblikujete kremo, ki bo upoštevala vaš tip kože. Lahko se igrate z neskončnimi kombinacijami ali pa izdelke preprosto uporabite takšne, kot so. Izbira je vaša!

Naj se razvajanje začne! Preverite NANU vodič in vzpostavite svojo lepotno rutino.

»Linija NANU je modularna, kar pomeni, da si vsaka uporabnica lahko ustvari svoj lepotni ritual, skladen z njenimi željami in potrebami.«

Predvsem je pomembno, da prepoznamo svoj tip kože in ugotovimo, kaj naši koži ustreza. Vsaka koža je drugačna in zahteva posebno nego.

Kaj je po vašem mnenju nujno vsakodnevno opravilo vsake ženske?

Čiščenje kože je izredno pomemben korak, ki ga veliko žensk, na žalost, izpušča iz svoje lepotne rutine.

Koža je sestavljena iz treh slojev, to kar mi vidimo, je vrhnjica in torej predstavlja zgornjo plast naše kože. Zgornji del vrhnjice sestavljajo odmrle celice, ki delujejo kot naša naravna zaščita pred zunanjimi vplivi, kot so dež, sonce, veter, smog … Proces obnavljanja kože traja okrog 28 dni, v tem času pa zdrave celice kontinuirano zamenjujejo odmrle celice, te pa se postopno luščijo stran. Če teh ne očistimo s kože, je obraz videti starikav, nenapet, uvel. Pravilno čiščenje kože je zato prva in glavna naloga pri negi obraza, ki mora biti izvedena ustrezno. Samo voda se kot čistilno sredstvo v nobenem primeru ne priporoča za umivanje obraza, ker ne odstrani odmrlih celic s kože, saj so te v osnovi maščobe, poleg tega voda kožo dodatno izsušuje. Tudi določenih polutantov (onesnažen zrak), ki jim je čez dan izpostavljena naša koža, voda ni sposobna odstraniti.

Prvi korak v lepotni rutini vsake ženske bi moralo biti pravilno čiščenje kože – šele in samo takrat, ko je naša koža čista, lahko nanjo nanesemo serum in/ali kremo, saj če na neočiščeno kožo nanesemo še tako dober kozmetični izdelek, ta ne bo mogel učinkovito opraviti svoje naloge.

V marcu je postala linija NANU tudi eden izmed zmagovalcev Beauty Shortlist Awards. Eden izmed izdelkov linije je prejel prestižno nagrado EDITOR'S CHOISE za leto 2022! Nam lahko poveste kaj več o tem?

Drži, naše luksuzno pomlajevalno olje za obraz, Antioksidacijski oljni serum (Ageless Defense Oil Serum), je v okviru Beauty Shortlist Awards prejel nagrado EDITOR'S CHOISE za leto 2022!

Nagrade vsako leto podeljuje Beauty Shortlist, prejmejo pa jih izstopajoče blagovne znamke na trgu naravne in ekološke kozmetike. Prijavljene izdelke z vsega sveta ocenjujejo 3 popolnoma neodvisne komisije strokovnjakov iz ZDA, VB in Avstralije.

V postopku testiranja izdelkov skupina strokovnjakov temeljito testira vse izdelke ter jih primerja med sabo, pri čemer smo pri NANU še toliko bolj ponosni, da smo med zmagovalci, saj za nagrade kandidirajo tudi največje blagovne znamke v kozmetični industriji. Strokovnjaki iščejo najvišje standarde kakovosti in učinkovitosti na področju lepote, nege in dobrega počutja.

Resnično smo počaščeni, da so strokovnjaki z vsega sveta prepoznali edinstveno formulacijo našega antioksidacijskega oljnega seruma, ki združuje kvalitetne sestavine in učinkovitost.

Kakšne načrte imate za to leto, ko NANU predstavlja tudi svojo prvo ambasadorko, odlično glasbenico Tinkaro Kovač?

Resnično bi želela, da NANU kozmetika postane del širše slike. Pri NANU namreč verjamemo v holistični pristop, ključno se mi namreč zdi, da k negi obraza oz. celotnega telesa pristopimo celostno.

In res je, kot ste že omenili, ambasadorka linije NANU je Tinkara Kovač, ni pa edina. Zelo pomembna ambasadorka je tudi Alenka Lena Klopčič, ki stoji za programom za ženske Zbalansirajmo življenje.

S Tinkaro in Alenko tako še to pomlad snujemo prvo NANU čajanko. Na NANU čajankah bomo postregle z vedno zanimivimi temami, od pomena pravilnega dihanja do posvečanja ustvarjalnosti, skratka skrbi zase. NANU je sicer ime kozmetične linije, se pa zavedamo, da je za resnično polno(vredno) življenje potrebna celostna skrb zase. Skrb, ki vključuje ne le telesno, ampak tudi umsko, duhovno in energijsko plat naše biti. Zato NANU čajanke. :-)

Kaj bi položili na srce vsem, ki jim je mar za lep in zdrav videz kože? 

Skrb večine žensk (pa tudi vse več moških!) je, da se staramo. In marsikaj počnemo, da se ne bi (pre)hitro postarali. Pa vendar se.

Na staranje vplivajo tako notranji dejavniki (v koži je z leti vse manj kolagena, elastina in hialuronske kisline, dogajajo se hormonske spremembe, stres ipd.) kot tudi zunanji (pretirana izpostavljenost soncu, kajenje, alkohol, ponavljajoča se mimika obraza, pomanjkanje spanca, prehrana ipd.).

Mit o večni ženski mladosti je že načel našo filozofijo. V ospredje prihaja lepa in negovana ženska, ki skrbi zase tako navznoter kot navzven.

Koža na obrazu je najbolj izpostavljen del telesa in prav je, da ji namenimo posebno nego. Pri NANU spodbujamo vse ženske, da skrbijo zase, za svojo kožo. Ogromno lahko naredimo same, marsikateri dejavnik staranja lahko preprečimo ali vsaj omilimo. Zato je zelo pomembno, da izberemo zares kakovostne, po možnosti naravne izdelke za nego obraza (in telesa), ki vsebujejo veliko antioksidantov, vitaminov, mineralov, hranil in vlažilcev, ki našo kožo izdatno negujejo in jo pomagajo ohranjati mladostno in sijočo.

Nuša, bi še kaj dodali za sklepno misel?

Vse bralce revije Sensa vabim, da se nam pridružite v naši zgodbi, nam sledite na družbenih omrežjih - FB, IG -, kjer boste obveščeni o vseh novostih in zanimivostih, ki imamo pripravljene za vas. Obiščite pa tudi našo spletno stran https://nanu-skincare.com/ in DELITE NAŠO STRAST na misiji, da prebudimo samozavestno žensko, ki se skriva v vsaki izmed nas, in ji omogočimo, da zasije v vsej svoji veličini.