Zdrave odločitve Promocijsko sporočilo

Obožujete svojega ljubljenčka? S to odločitvijo bosta oba še bolj srečna drug z drugim!

12. 7. 2022
Deli
Obožujete svojega ljubljenčka? S to odločitvijo bosta oba še bolj srečna drug z drugim! (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Verjetno prav vsi, ki ne moremo brez svojih kosmatih prijateljev, poznamo dilemo, kako zanje skrbeti in jih negovati tako, da bodo zadovoljni tako oni kot mi. Kljub veliki ljubezni (ali prav zaradi nje) je pri bivanju z njimi zelo pomembna higiena. 

Da smo srečni tako mi kot naši ljubljenčki, je pomembno, da vzdržujemo ustrezno higieno v bivalnih prostorih, ob tem pa negujemo tudi njihov kožušček. S tem se bomo izognili neprijetnim vonjavam in umazaniji, življenje z našim najboljšim prijateljem pa bo še prijetnejše.

Vsi lastniki psov in muck pa se hkrati zavedamo, da zanje niso primerni katerikoli izdelki – niti za čiščenje prostorov, kjer skupaj živimo, niti za nego njihove dlake. Te moramo izbirati preudarno ter z mislijo na njihovo zdravje in počutje. Odkrili smo izdelke, ki so drugačni od običajnih izdelkov na trgu in še posebno vredni zaupanja, saj vsebujejo aktivne probiotike.  

Higienske težave so namreč posledica prisotnosti napačne mikrobiološke flore na površinah, kjer prevladujejo škodljive bakterije, virusi in plesni, kar povzroča tudi neprijetne vonjave. Probiotični izdelki za nego ELVIVA pa z naravnimi mikroorganizmi na površinah prevzamejo prostor tem škodljivim bakterijam in s tem zmanjšajo tveganja za okužbe ter poskrbijo za neoporečno higieno.

Kako delujejo izdelki za nego z aktivnimi probiotiki Elviva? Po nanosu ostanejo probiotiki več dni zaporedoma aktivni na tretirani površini (trda površina, tekstil, koža …) in nam zagotavljajo globinsko delovanje, saj proizvajajo encime, ki prebavljajo organsko nesnago in površino mikroskopsko očistijo. Tako očiščena površina obenem postane neugodno okolje za naselitev škodljivih bakterij.

Čist in zdrav kožušček

Kadar imata vaš kuža ali mucek torej umazano dlako in kožušček, je uporaba šampona in spreja Elviva, v katerima so prisotni aktivni probiotiki, odlična odločitev. S tem se učinkovito odstranijo alergeni, v okolju pa se spodbuja zdrava mikroflora, kar zmanjšuje tveganje za okužbe in preprečuje nastanek neprijetnih vonjav.

Težave s kožo in alergijami vašega ljubljenčka bodo z uporabo teh dveh izdelkov odpravljene, dlaka pa bo čista in zdrava ter dalj časa mehka in puhasta. Številni hišni ljubljenčki namreč trpijo zaradi težav s kožo ali alergijami, saj je v njihovi dlaki pogosto veliko umazanije in škodljivih mikroorganizmov. Koristni probiotiki pa se bodo naselili tudi po površinah, kjer prebiva vaš ljubljenček (ležišča, kletke, mačji peskovniki, igrače ...),  kar bo zmanjšalo tveganje za prisotnost drugih škodljivih mikroorganizmov.

Dodatna vrednost probiotičnih izdelkov je tudi v preprečevanju neprijetnih vonjav, dobro pa se ob tem seveda ne boste počutili samo vi, temveč tudi vaš ljubljenček, saj je zdrava dlaka zelo pomembna za splošno počutje in zdravje živali.

Glavna lastnost, ki izdelke Elviva razlikuje od drugih podobnih izdelkov, je, da z izdelki za nego z aktivnimi probiotiki odpravljamo dejanski vzrok nečistoč, alergenov, bakterij, virusov in plesni, zaradi katerih se pojavljajo higienske težave. 

Probiotično razpršilo za hišne ljubljenčke
Uporablja se za nego naših hišnih ljubljenčkov in njihovega bivalnega okolja. Z redno uporabo izdelka bo imel vaš hišni ljubljenček čistejšo dlako, prisotnih bo manj alergenov in neprijetnih vonjav. Prednosti izdelka pa seveda ne bodo občutili samo hišni ljubljenčki, ampak tudi mi, saj bo zaradi zmanjšanja alergenov naše druženje z njimi bolj brezskrbno.

Probiotični šampon za hišne ljubljenčke
Namenjen je čiščenju dlake in kože vašega hišnega ljubljenčka. Probiotiki aktivno in globinsko odstranjujejo umazanijo in alergene z živalske dlake in kože ter ohranjajo živali čiste in zdrave. Poleg tega seveda odpravljajo tudi neprijetne vonjave.


Probiotično večnamensko čistilo
To čistilo lahko uporabite za čiščenje vseh bivalnih prostorov, kjer se giblje tudi vaš ljubljenček. Namenjeno je čiščenju različnih površin (ploščice, les, umetne mase, steklo …). Probiotiki, ki zmorejo odstraniti biofilm oz. oblogo škodljivih bakterij in virusov, pa bodo podaljšali učinek vašega čiščenja. Površine tako ostanejo čiste še vsaj tri do pet dni po čiščenju, kar zmanjša pogostost uporabe čistila za vsaj trikrat.

Probiotični izdelki za nego Elviva so kombinacija okolju prijaznih detergentov, encimov in probiotičnih mikroorganizmov za odstranjevanje površinske umazanije in škodljivega biofilma oz. obloge, zajedene globoko v površino. So naravni in okolju prijazni izdelki.