Ko cvrete bučke, vedno dodajte 1 sestavino v jajca: Postale bodo bolj okusne in sočne – skoraj kot meso

7. 6. 2025
Ko cvrete bučke, vedno dodajte 1 sestavino v jajca: Postale bodo bolj okusne in sočne – skoraj kot meso (foto: profimedia)
profimedia

Skrivnost bolj sočnih in bogatih ocvrtih bučk je v eni sami dodatni sestavini, ki jo primešate jajcem – nariban sir. Ta preprosta sprememba bo poskrbela za izjemen okus in mehko teksturo, ki spominja na meso.

Če preprost recept nekoliko nadgradite in v jajčno maso dodate nariban sir, boste okus dvignili na povsem novo raven. Če ste ljubitelj ocvrtih bučk, preizkusite ta recept – verjamemo, da jih boste od zdaj naprej pripravljali samo še tako.

Sestavine:

  • 2 bučki
  • 100 g trdega sira (npr. parmezan, gauda ipd.)
  • 1 žlička nasekljanega peteršilja
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 3 jajca
  • 100 g drobtin
  • 50 g moke

Priprava:

Bučke narežite po dolgem in jih položite v večjo posodo. Posolite in popoprajte ter pustite počivati približno 20 minut, da spustijo vodo. Medtem v drugi posodi stepite jajca in dodajte peteršilj, sladko papriko ter nariban sir.

V ločeni posodi zmešajte moko in drobtine. Bučke odcedite, nato jih najprej povaljajte v mešanici moke in drobtin, nato pa še v jajčno maso s sirom. Cvrite jih v vročem olju do zlato rjave barve.

Postrezite toplo – kot samostojno jed ali prilogo. Dober tek!

V katerem znaku imate Luno? To lahko pojasni, zakaj se tako odzivate

Vir: stil.kurir.rs

Dr. med. Simona Korenčan: "Zdrava hrana ne prinaša koristi, če smo nenehno v stanju boja ali bega."