To je sestavina, ki bo palačinke naredila še bolj mehke in zračne.
Palačinke se hitro pripravijo in še hitreje izginejo, a včasih jih ostane še nekaj, ki bi jih radi prihranili za kasneje ali npr. odnesli v službo. In tu nastane glavni problem – ko se palačinke ohladijo, postanejo žilave in brez okusa. Zato vam predstavljamo nekaj trikov, s katerimi jih boste naredili zračne, mehke in okusne tudi, ko bodo že nekaj časa stale na krožniku. Glavna skrivnost je v sodi bikarboni – že majhna količina vam bo pomagala uživati v svoji najljubši poslastici tudi naslednji dan.
Preberite si še:
Še en trik, s katerim bodo palačinke naslednji dan mehke in sveže, je povezan s posodo, v kateri jih boste shranili, pišejo na portalu novi.ba.
Sestavine:
- 1 jajce
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 g moke
- ščepec soli
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 2 žlici olja
- Olje za premaz ponve
Priprava:
Vse tekoče sestavine zmešamo, dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ostane brez grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo.
Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo in jo nato nekoliko zmanjšamo. Spečemo palačinke, jih razporedimo eno na drugo in s pripravljenimi palačinkami obložimo posodo, ki je dovolj velika, da se lahko pokrije in tesno zapre. Tako bodo palačinke ostale dlje tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del