Palačinkam namesto kisle vode dodajte TO sestavino: Tudi če jih ne pojeste takoj, bodo ostale mehke

26. 1. 2025
Palačinkam namesto kisle vode dodajte TO sestavino: Tudi če jih ne pojeste takoj, bodo ostale mehke (foto: Profimedia)
Profimedia

To je sestavina, ki bo palačinke naredila še bolj mehke in zračne.

Palačinke se hitro pripravijo in še hitreje izginejo, a včasih jih ostane še nekaj, ki bi jih radi prihranili za kasneje ali npr. odnesli v službo. In tu nastane glavni problem – ko se palačinke ohladijo, postanejo žilave in brez okusa. Zato vam predstavljamo nekaj trikov, s katerimi jih boste naredili zračne, mehke in okusne tudi, ko bodo že nekaj časa stale na krožniku. Glavna skrivnost je v sodi bikarboni – že majhna količina vam bo pomagala uživati ​​v svoji najljubši poslastici tudi naslednji dan.

Preberite si še:

peka, soda bikarbona, moka
Profimedia

Še en trik, s katerim bodo palačinke naslednji dan mehke in sveže, je povezan s posodo, v kateri jih boste shranili, pišejo na portalu novi.ba.

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 g moke
  • ščepec soli
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 2 žlici olja
  • Olje za premaz ponve

Priprava:

Vse tekoče sestavine zmešamo, dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ostane brez grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo.

Pravljični grad, a ne pravljično vedenje: obiskovalci zgroženi nad turistko

Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo in jo nato nekoliko zmanjšamo. Spečemo palačinke, jih razporedimo eno na drugo in s pripravljenimi palačinkami obložimo posodo, ki je dovolj velika, da se lahko pokrije in tesno zapre. Tako bodo palačinke ostale dlje tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne.

Vir: krstarica.com

7 stvari, ki jih na polno luno nikakor ne smete početi, če želite mir