Ta solata bo vašemu telesu zagotovila pomembna hranila, vaše brbončice pa bo razvajala z božanskim okusom.
Če se izogibate glutenu, je včasih pravi izziv pripraviti obrok, ki je okusen in hranljiv ter hkrati tudi hiter in enostaven. Tukaj je recept za slastno solato, ki je polna koristnih snovi.
Kot glavni vir beljakovin je tofu. Avokado, oreščki in semena bodo poskrbela za dobro mero zdravih maščob, korenje, paprika in zelje pa vas bodo založili z vlakninami, vitamini in minerali. Solato bo še dodatno obogatil slasten preliv, narejen iz arašidovega masla.
Sestavine za solato:
- 150 g tofuja
- 100 g belega zelja
- 100 g rdečega zelja
- 1/2 avokada
- 1 manjši korenček
- 1 rdeča paprika
- 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica orehov
- 1 žlica mandljev
- 1 žlica sončničnih semen
Sestavine za preliv:
- 2 žlici arašidovega masla
- 1 žlica vode
- 1 žlica limoninega soka
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 čajna žlička mlete paprike
Priprava:
- Tofu narežite na kocke in popecite na kapljici oljčnega olja. Najprej ga ustrezno marinirajte in nato popecite enako, kakor običajno.
- Belo in rdeče zelje narežite na trakove, korenček naribajte, papriko in avokado pa narežite na kocke.
- Vse sestavine zmešajte v večji posodi in dodajte tofu.
- Za preliv pomešajte arašidovo maslo, vodo, limonin sok, olivno olje in mleto papriko. Preliv nato prelijte preko solate in dobro premešajte.
Vir: zdravlje.kurir.rs
- Preberite si še: Bosanske piramide: Potovanje v srce starodavnih skrivnosti