Pomoč dreves za telo in dušo

Drevesa in ljudje potrebujemo drug drugega že zaradi izmenjave kisika in ogljikovega dioksida. Poleg tega pa ljudje iščemo odgovore. Drevesa jih imajo.

Pomoč dreves za telo in dušo (foto: profimedia) profimedia
19. 3. 2017

Starodavna, mogočna bitja v sebi skrivajo močno zdravilno energijo. V objemu dreves se energija prečisti in intuicija okrepi. Naša sposobnost samozdravljenja se izboljša. Bolj smo prisotni v trenutku. Misli se umirijo. In zato lahko tudi bolje slišimo sebe, svoj notranji glas, ki nas vodi do več zdravja, zadovoljstva in uspeha.

Drevesa in mi

Govoriti o drevesih je tako, kot govoriti o ljudeh. Tako zelo pomembna so za nas, za naš obstoj. In mi za njihovega. Če jih ne ohranimo, tudi mi ne bomo preživeli. Dajejo nam najosnovnejšo potrebno snov na Zemlji, kisik, skrbijo za ohranjanje ekosistema in prsti, ki nam posledično daje hrano in rudnine, z zelenjem čistijo, krepijo in zdravijo našo energijo, srce in celo dušo, učijo nas ... toliko dobrega nam dajejo. Hvaležno vzemimo in jim povrnimo s hvaležnostjo in zaščito – vsak dan.

Z drevesi si izmenjujemo energijo in zato lahko drug drugega zdravimo, med seboj komuniciramo, se učimo. Čutimo se. Ker se pri stiku z njimi energetsko uravnovešamo, posledično zdravimo vse naše ravni – preko energetske tudi fizično, miselno, čustveno in duhovno.

Drevored

Kako se zdraviti z drevesi?

Drevesu se približajte počasi, si ga pozorno oglejte od korenin preko debla do krošnje in ga v mislih spoštljivo pozdravite. Položite roko na drevo, zaprite oči, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite ter se osredotočite na dlan. Kaj čutite?

Lahko čutite toploto, mravljince, žgečkanje v dlani, lahko začutite val energije navzgor po rokah in po telesu, lahko začutite karkoli kjerkoli na telesu ali pa pač le hrapavost ali gladkost debla pod blazinicami prstov. V glavi bodite pozorni na morebitne spremembe pritiska, kot da se vam 'zaprejo ušesa'. V telesu spremljajte spremembe energije, toplote, bitja srca.

Bodite pozorni na svoje misli, občutke, slike, ki se vam morda porajajo. Nič se nikoli ne pojavi zastonj. Vedite pa: vodstvo mogočnih bitij, vseh iz višjih stanj zavesti, kamor spadajo tudi drevesa in njihovi zaščitniki, angeli narave oz. vile, škrati, elementali ... vam šepetajo. Vedno vam podajajo spodbudne besede – če zaslišite kaj škodoželjnega ali negativnega, je to najverjetneje vaš um, ego ali kakšna entiteta nižjih vibracij – kar lahko prečistimo tako, da se še bolj pozorno povežemo z drevesom, zelo globoko dihamo in se v mislih obdamo z belo svetlobo.

Naslednji korak je, da levo roko položite na svoje srce, desna pa še vedno počiva na drevesnem deblu. Začutite svoj srčni utrip in si predstavljajte, kako se preko drevesa usklajuje z utripom narave. Med vami in drevesom se bo vzpostavila posebna vez, ki bo koristila obema.

Zdaj si lahko predstavljate, kako se vaša energija prečiščuje tako, da iz vašega telesa preko vaše dlani preide v drevo, in preko drevesnih korenin steče v zemljo, ki prečisti, prizemlji in preobrazi vse toksine, bolečine in bolezni, ter vaše strahove, dvome in tegobe.

V vaše srce priteče po isti poti nazaj, preobražena v zdravje, ljubezen, upanje in pogum. Drevesu vrnete uslugo tako, da si predstavljate, da zdaj ta ljubezen teče iz vašega srca preko vaše dlani in njegovega debla v krošnjo, potem pa še naprej vse do neba in v vso naravo, ves svet.

Tako ste naredili veliko dobrega tako zase kot za vsa živa bitja, ki smo del narave. Če tako začutite, nato drevo lahko tudi objamete in se mu v mislih in srcu zahvalite za čudovito zdravljenje.

Katarina Čuk, avtorica knjige Naša brezčasna narava ter vodenih naravnih meditacij in afirmacij

Več o drevesih in drugih delih narave, ki nam pomagajo pri naši osebni in duhovni rasti:

Foto: Martin V. Dežman