Pozitivna revolucija: Hrane ne mečimo stran

Veliko hrane se stran zavrže, ker prezori ali pa ni lepega izgleda in se ne proda. Da bi se temu izognili v čim širšem obsegu, je v okviru gibanja Dobro z dobrim nastala množična pobuda Hrane ne mečimo stran. 

Pozitivna revolucija: Hrane ne mečimo stran (foto: shutterstock) shutterstock
30. 10. 2020

V teh turbulentnih časih, ko prevladuje skrb za zdravje, vas vabimo, da podprete prizadevanje za projekt Hrane ne mečemo stran - Skupaj močnejši za trajnostni razvoj Slovenije, ki je predstavljen v filmu dobrozdobrim.si

Dobro z dobrim je platforma, ki omogoča sodelovanje po načelu dobro se z dobrim vrača, spodbuja družbeno odgovornost in trajnostno naravnanost. 

Dostojanstvo, odgovornost, pravičnost, preglednost in zanesljivost so načela, ki so nujna, da lahko govorimo o pravični zaposlitvi in vključujoči družbi. Dostojno življenje ni povezano samo z finančnimi sredstvi. Pravica do dela je tudi človekova pravica.  In če želimo kot posamezniki k temu prispevati bomo kupovali odgovorno in plačevali pravično ceno. S tem bomo prispevali k temu, da bomo bolj vključujoča družba. Taka družba pa je, če gledamo iz ekonomskega vidika tudi najbolj učinkovita. 

Več o projektu in podpori na https://www.adrifund.com/project/view/959

Tekst: Mirela Smajić, PRavljična Agencija- Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi