Pomlad je najboljši čas za razbremenitev in regeneracijo

Naše telo je tempelj. Je prostor, kjer biva naš duh in so shranjene naše energije. Svoj tempelj vsakodnevno izpostavljamo izzivom. Srečujemo se z različnimi energijami, nekatere nas polnijo, druge praznijo, tretje oplemenitijo. Izmenjujemo in krožimo. Podarjamo, prejemamo.

Pomlad je najboljši čas za razbremenitev in regeneracijo (foto: profimedia) profimedia
15. 3. 2017

In v vseh procesih iščemo ravnovesje. Le ko smo v ravnovesju, je naše telo naš tempelj na trdih temeljih. Kakšne temelje pa ste si postavili vi?

Drži, da smo tisto, kar damo vase in nase. S hrano v telo vnašamo gradnike, ki se pretvorijo na delce, ki prehajajo v celice in nas izgrajujejo. Rastemo, se staramo in se tudi obnavljamo. Ko nas življenjski tempo zaniha iz ravnovesja, moramo telesu vrniti izsiljeni presežek. To je čas regeneracije. Narava nam je podarila čudovito moč celjenja in obnavljanja. Pred vsako regeneracijo pa je potrebno čiščenje. Če telesa ne razbremenimo in ignoriramo sporočila, ki nam jih pošilja, lahko tudi zbolimo.

Toksini prehajajo v telo na različne načine. Vsakodnevno vdihavamo onesnažen zrak, uporabljamo kozmetična sredstva, posežemo po procesirani hrani, se nehote izpostavljamo sevanjem in podobno. Prav vsem onesnaževalcem se ne moremo izogniti, saj jih niti ne ozavestimo. Začnite pri temeljih in očistite tudi misli. Spremenite odnos do sebe. Imejte se radi in bodite ljubeči do sebe. Prvi korak k regeneraciji je odnos do sebe, pozneje pa boste razbremenili tudi organe. Po tradicionalni kitajski medicini vsak organ lahko očistimo in uravnovesimo z zdravilnimi zvoki, velik pomen pa ima tudi hrana.

V času čiščenja in regeneracije zaužijte več vode. Kozarec pridržite v rokah ter si podarite pozitivno misel in afirmacijo. Ko vodo ali hrano pred zaužitjem pridržimo ali pred pripravljenim obrokom posedimo, damo tudi telesu čas, da pripravi potrebne encime za razgradnjo. Hrano in tekočino moramo uživati zavestno.

Telo temeljito očistimo z uživanjem alg (chlorella, spirulina) in travami (pšenična, ječmenova). Iz črevesja bodo nase vezale toksine in jim pomagale zapustiti telo; večina imunskega sistema je namreč v črevesju. Imunskega sistema ne moremo krepiti, lahko pa ga postavimo v ugodne razmere, kjer deluje optimalno. V času čiščenja uživajte tudi veliko vlaknin. Predvsem je priporočljivo uživati psyllium ali trpotčeva semena. V obdobju razstrupljanja se lahko vaše počutje tudi poslabša. Utrujenost, glavoboli, rahle omotice in blaga razdraženost so le znak, da nakopičeni toksini zapuščajo vaše telo.

Onesnaževalci, ki slabijo naše zdravje, so tudi pomanjkanje spanca in stres.

Po čiščenju je treba telo oskrbeti z minerali. Pomembni so za številne procese, ki se odvijajo v našem telesu, so tudi gradniki najtrših tkiv, poganjajo energijo. Najbolje je izbrati čiste in naravne oblike, ki jih telo prepozna in sprejme. Posežete lahko po oblikah, ki vsebujejo nabor mineralov v naravnih razmerjih. To so glina, zeolit in vulkanski minerali. Tudi minerale uživamo z večjimi količinami vode, saj lahko telo tudi osušijo.

Po razbremenitvi in umiritvi je čas za regeneracijo. V tej fazi se počutite lahkotno, čilo, vračata se energija in elan. Zdaj je čas, da na novo zgradite celice. In smo spet na začetku. Pri gradnikih templja. Telo spodbudite k optimalnemu delovanju. Zagotovite si sveže sadje in zelenjavo, s polnovrednimi živili. Očiščeno in razbremenjeno telo bo vsrkalo naravne sokove, minerale, vitamine, aminokisline ter delovalo s polnim potencialom. Jedem dodajajte sveže začimbe.

Intenzivna regeneracija se bo odražala tako navznoter kot tudi navzven. Vaši sklepi bodo postali gibčni, telo bo povečalo tvorbo kolagena, zažarela bosta tudi vaša koža in obraz. Zaradi razbremenjenosti se bo izboljšala vaša prebava, izgubili boste kakšen odvečen kilogram zimske teže, izostrile se bodo tudi misli in osredotiočenost. Prenovljeni boste.

Najboljši čas za razbremenitev in regeneracijo je ravno pomlad. Naužijte se tudi sončnih žarkov in regenerirajte vrelec svoje energije. Mirneje boste legli tudi k počitku. Regeneracija je vzpostavitev stika s samim seboj. Prenovljeni v pomlad.

Lucija Šušteršič, svetovalka za prehrano, coaching za brezglutensko prehrano, www.lacardea.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri