Pripravite se na pomlad: Očistite telo z glino

Glina je staro ljudsko zdravilo, ki nastaja več milijonov let pod površino naše dežele, ter je ena izmed najbolj naravnih in preprostih receptov pri številnih težavah.

Pripravite se na pomlad: Očistite telo z glino (foto: profimedia) profimedia
22. 2. 2018

1. Uporaba gline za pitje

Glina v telesu zaradi svoje naravne kemijske sestave močno privlači strupene snovi in nečistoče, poleg tega pa pospešuje obnovo novih celic.

Čiščenje in razstrupljanje telesa:

Glina na naraven način čisti in razstruplja telo, poleg tega pa mu pomaga, da se samo pozdravi. V ta namen se lahko uporablja glinene napitke 21 dni, po enotedenskem premoru pa postopek ponovimo.


Pitje gline ima na telo veliko pozitivnih učinkov, saj glina deluje kot naravni absorbent, ki na svojo površino veže snovi, s katerimi pride v stik, ter tako lahko 'očisti' telo nepotrebnih toksinov. Razstrupljanje telesa z glinenim napitkom je vedno bolj poznana metoda, s pomočjo katere telo očistimo strupenih in nepotrebnih toksinov, ki se nabirajo v našem prebavnem traktu. Poleg tega glina v telesu deluje holistično, saj mu pomaga tako, da telo spodbudi organ k opravljanju svoje prvotne funkcije in pravilnemu delovanju ter ga tako povezuje v celoto. Najbolj spodbudna lastnost gline pa je, da v našem telesu spodbudi in zbudi 'zastalo' energijo ter jo kot magnet privlači nase.

Ko telo prečistimo nepotrebnih snovi, so lahko učinki vidni tudi na koži, v boljšem počutju, večji telesni odpornosti, v splošnem izboljšanju delovanja vseh organov in v možni odpravi kroničnih bolezni.

Kako glino pijemo?
V keramično ali stekleno posodo stresemo nekovinsko kavno žličko gline ter jo prelijemo z 2 dl vode. Pustimo nekaj ur, da se glina usede na tla, nato glineno vodo popijemo, usedlino na dnu kozarca pa zavržemo. Priporočljivo je, da glino pripravimo zvečer in jo popijemo naslednje jutro na tešče.

Preventivno glino pijemo dvakrat letno, in sicer naj ena glinena kura traja 21 dni, nato naj sledi enotedenski premor, nato pa ponovno pijemo 21 dni.

Za večji učinek je priporočljivo 2x tedensko uporabljati tudi razstrupljevalne kopeli za stopala, saj je znano, da se na stopalih zadružujejo energijske in refleksne poti celotnega telesa.

Holistično delovanje:

Glina je znana kot inteligentna snov saj v telesu »oživi« in se »usidra na mestu, kjer so toksini, strupene snovi in zastala energija. Zato se velikokrat zgodi, da glina poišče ter najde bolezni in toksine v telesu, ki so tako skriti, da zanje niti ne vemo.

Vedeti je potrebno, da glina lahko ojača ali oslabi delovanje zdravil. Večja pozornost velja v primeru predpisanih zdravil (visok krvni pritisk, ščitnica, bolezni srca, itd), saj obstaja verjetnost, da se glina ne bo skladala z vsemi farmacevtskimi zdravili. Zato se pred vsako uporabo gline pogovorite tudi s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

2. Nega obraza z glinenimi maskami

Podobno kot deluje glina v telesu, deluje tudi zunaj njega – nase veže koži neprijetne substance in alergene, ki nastanejo zaradi uporabe umetnih sestavin, prisotnih v nekaterih kozmetičnih preparatih.

Posledično glina pomirja razdraženo kožo, zato ko odstranimo s kože glineno masko, z njo odstranimo tudi alergene.

Na koži lahko ponovno zavlada ravnovesje, kar je predpogoj za nadaljnjo nego.

3. Uporaba gline za obloge telesa

Glina je znana kot naravni pripomoček pri lajšanju številnih tegob, saj ji pripisujejo protivnetno, antiseptično delovanje, poleg tega pa iz telesa potegne strupene in bolezenske snovi, ki obremenjujejo naš organizem. Uporablja se jo lahko toplo ali hladno, odvisno od namena uporabe.

Celulit:

S pomočjo glinenih oblog se lahko uspešno spopadete z ženskim sovražnikom sodobnega časa - celulitom.

Glina s svojimi negativnimi ioni močno privlači toksine in nečistoče, ki imajo pozitivni naboj in so velik razlog za nastanek celulita, ter jih preko por in limfnega sistema odstrani iz telesa. Poleg tega pa je glina znana tudi kot topilec maščobnih celic.

Bolečine v sklepih:

Revma, bolečine v sklepih in kosteh, poškodbe, bolečine v hrbtenici in še bi lahko naštevali. Vedno več je ljudi, ki so naštete težave uspešno pozdravili s pomočjo sive gline. Polaganje glinenih oblog na obolelo mesto namreč deluje izjemno sproščujoče in zdravilno.

Glavobol:

Vzrok za glavobol je v večini primerov povsem drugje, kot tam, kjer se pojavijo bolečine. Glina je uspešna pri glavobolih in migrenah ravno zaradi tega, ker deluje na dejanski vzrok, zato jo je potrebno izmenično in daljši čas polagati na čelo, tilnik in jetra. Takšna metoda je izjemno preprosta, sproščujoča in naravna.

Luskavica:

Veliko je napisanega o luskavici in različnih dejavnikih, ki vplivajo na njen pojav in razvoj. Zato se je zdravilna siva glina izkazala kot odlična pomoč pri lajšanju ali celo odpravljanju trdovratne bolezni. Glede na to, da glina deluje na dejanski vzrok bolezni, ne moremo in niti ne smemo pričakovati takojšnega učinka, zato zdravljenje z glino lahko poteka tudi nekaj mesecev. Priporočljiva je notranja in zunanja uporaba gline, torej polaganje glinenih oblog na jetra in pitje glinenega napitka.

Različne težave:

Zobobol, otiščanci, kurja očesa, menstrualne težave in še in še. Naštete so le nekatere težave, ki jim je glina že bila kos. V vseh primerih se glina polaga lokalno, in sicer na prizadeto mesto.

4. Uporaba gline za čiščenje prostorov

Vedno več se glina uporablja pri čiščenju negativnih energij iz prostorov. Nastavite jo lahko pod posteljo, poleg vtičnic, na pisalnih mizah ali omarah.

Odišavite jo lahko s pomočjo suhih cvetov sivke, vrtnice ali limonine lupine. Vse to glini le še poveča moč delovanja.

Tina Avguštin, www.ZdravaNarava.si