Razstrupljanje organizma pomeni zdravje

Znanstveniki, ki se ukvarjajo z raziskovanjem zdravja in staranja so različnih mnenj glede dolžine življenja, vsi pa so si enotni, da je proces staranja možno upočasniti.

2. 1. 2014

Na proces staranja vplivajo trije dejavniki: genska osnova, na katero ne moremo vplivati, okolje v katerem živimo, na katerega lahko le delno vplivamo in življenjske navade, na katere lahko bistveno vplivamo. Živimo v okolju, ki je onesnaženo, jemo nezdravo hrano, smo preobremenjeni, v stresu, se premalo gibamo in na splošno živimo prehitro in ˝nezdravo˝ življenje.

S tem povzročamo t.i. ˝oksidativni stres˝. Ta ima za posledico nastanek prostih radikalov, ki škodujejo našemu telesu. Danes je znano, da je oksidativni stres in posledično prosti radikali povezani s preko 100 bolezenskimi stanji. Zato je nujno, da naredimo nekaj zase in poskušamo proste radikale sproti odstranjevati iz telesa in se na ta način razstrupljati.

Ravno z uporabo modrosti narave (z vulkanskim mineralom in kompatibilno mešanico zelišč) prispevate k temu, da spremenite svoje navade, preden navade spremenijo vaše življenje.

Oksidativni stres in prosti radikali

V telesu prosti radikali nastajajo med presnovnimi procesi (metabolizem). Ko število molekul prostih radikalov preseže določeno količino, pride do tako imenovanega oksidativnega stresa, ki ga je mogoče zaznati z analizo krvi. Proces, ki ga povzročajo prosti radikali v telesu se imenuje oksidacija in je v bistvu zelo podoben procesu, ki ga poznamo kot rjavenje.

Posledice postanejo za telo vidne postopoma in skozi daljše časovno obdobje, vendar je učinek zmeraj prisoten in ga je mogoče čutiti. Napade prostih radikalov se ne sme podcenjevati, saj je vsaka od naših 70 bilijonov celic, napadena s strani prostih radikalov v povprečju približno 10.000-krat na dan.

Oksidativni stres ne vpliva le na telesno zmogljivost in moč koncentracije, ampak povzroča tudi prezgodnje staranje in različne bolezni. Znanstveno je dokazano, da so lahko prosti radikali povezani s skoraj 90 odstotki bolezni in prezgodnjim staranjem. Kako hitro se naš organizem stara, je odvisno na eni strani od kakovosti našega genetskega materiala, in na drugi strani od našega načina življenja in naše prehrane.

Narava je razvila sistem samoobrambe pred prostimi radikali, t.i. antioksidante ali lovilce prostih radikalov. Pomembni antioksidanti so nekateri vitamini, minerali in encimi. Te snovi hitro onemogočijo agresivne kisikove spojine, tako da se vežejo z njimi, preden lahko povzročijo škodo. Vulkanski mineral, aktivirana silicijeva prst, je eden najmočnejših znanih naravnih antioksidantov.

Prednost uporabe vulkanskega kamna: silicijeve prsti oz. zeolita, kot enega najmočnejših naravnih antioksidantov, je predvsem v zmanjšanju količine škodljivih snovi in prostih radikalov, ki bi sicer povzročili poškodbe celičnih struktur v človeškem organizmu s čemer dajemo telesu možnost zaščite in upočasnitve staranja.

Takšno učinkovitost silicijeve prsti je nemogoče doseči s katerim koli drugim proizvodnim postopkom. Na ta način obdelana silicijeva prst krepi tudi učinek dodanih naravnih bioaktivnih sestavin in zdravilnih rastlin, ki skupaj dosegajo neprecenljivo moč delovanja brez neželenih učinkov.

Razstrupljanje organizma pomeni zdravje

Že nemški duhovnik Sebastian Kneipp je kot odgovor na vprašanje »Kaj je najučinkovitejša terapija za ohranjanje zdravja?« povedal troje: prvič – razstrupljanje, drugič - razstrupljanje in tretjič - razstrupljanje.

Enakega mnenja sta bila že številna stoletja pred njim tudi Paracelsus (njegovo glavno načelo pravi, da bi se moral zdravnik pri delu ravnati po zdravi pameti, vzorih iz narave in izkušnjah) in Sveta Hildegarda (njena knjiga Materia Medica je vir podatkov o srednjeveški medicini in hkrati prvi srednjeveški zdravniški zapis) ter vse starodavne celostne medicine tega sveta. Žal je danes popolnoma drugače, saj težave in bolezni, kot so kronična izčrpanost, težave s prebavo, depresija, pomanjkanje apetita, izguba želje po spolnosti, motnje spanja, srčno-žilne bolezni, rakasta obolenja, sladkorna bolezen in podobno, ne bi bile tako pogosto prisotne.

Nastopil je čas, ko se bo potrebno soočiti z nevarnostjo prekomernega kopičenja prostih radikalov in škodljivih presnovkov in še posebej z dejstvom kako odstraniti škodljive snovi iz telesa. Če spremljamo današnjo medicino ugotovimo, da je le-ta izbrala drugačno pot kot Kneipp, Paracelsus in Sveta Hildegarda.

Namesto da bi razstrupila telo in mu tako omogočila možnost samoozdravljenja, poskuša ˝zastrupiti˝ bolezen. Tako poskuša škodljive mikroorganizme, škodljive presnovke, rakave celice, itd. ˝zastrupiti˝ z različnimi sinteznimi snovmi, ki le povečujejo škodljivo breme v telesu.

Odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa

V resnici se številnim škodljivim snovem da izogniti, a le tedaj ko živimo zavestno, ko se zavedamo bivanja tukaj in zdaj, ko dojemamo sebe kot del stvarstva, za katerega smo vsak trenutek hvaležni. Le takrat tudi vemo, katera možnost razstrupljanja je za nas najustreznejša, katera zdravilna rastlina najbolj blagodejna in katera hrana resnično koristna.

Dr. Slađana Mihajlović; www.lavamedicus.eu