Pečeno bananino pecivo s presnim kakavom, nadevano s kremo iz manga, kakija in pomaranče ter oblito z domačo temno čokolado.
Testo:
- 4 zrele banane
- 3 JŽ topljenega kokosovega olja
- 1 ČŽ vanilijevega ekstrata
- 1/4 kozarca gladke kokosove moke
- 1/4 kozarca mletih ovsenih kosmicev
- 2 JŽ mletih lesnikov
- 2 JŽ presnega kakava
- 1x pecilni prasek
- 1/2 kozarca kokosovega ali riževega mleka
Sadni nadev:
- 1 velik mango
- 1 velik vanilija kaki
- sok 2 pomaranč
- 1 + 1/2 ČŽ gostila agar
Čokoladni preliv:
- 1 zrela banana
- 2 JŽ presnega kakava
- 4 JŽ topljenega kokosovega olja
Postopek:
Testo: Banane, olje in vanilijo gladko premešamo v multipraktiku. Zmesi dodamo suhe sestavine in ponovno dobro premešamo. Na koncu primešamo še mleko. Masa mora biti gosta in ne tekoča. Nadevamo jo v pekač (25x20 cm) obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Sadni nadev: Sadje olupimo in skupaj s pomarančnim sokom gladko premešamo v multipraktiku. Zmes prelijemo v ponev, dodamo agar in s konstantnim mešanjem z žlico kuhamo do vretja. Še vroče prelijemo čez pečeno testo in hranimo v zamrzovalniku med 1-2 uri, da se sadje strdi.
Gosto tekoči čokoloadni preliv namažemo po vrhu, po želji okrasimo z oreščki, suhim sadjem in hranimo na hladnem.
Prijetno sladkanje!
Recept in fotografija: Natalija Jeraj, ki pripravlja svojo knjigo receptov
- Poglejte si še recept za veganski tiramisu