Recept: Bananino pecivo s sadno kremo in čokolado

Pečeno bananino pecivo s presnim kakavom, nadevano s kremo iz manga, kakija in pomaranče ter oblito z domačo temno čokolado.

Recept: Bananino pecivo s sadno kremo in čokolado (foto: Natalija Jeraj) Natalija Jeraj
6. 1. 2018

Testo:

  • 4 zrele banane
  • 3 JŽ topljenega kokosovega olja
  • 1 ČŽ vanilijevega ekstrata
  • 1/4 kozarca gladke kokosove moke
  • 1/4 kozarca mletih ovsenih kosmicev
  • 2 JŽ mletih lesnikov
  • 2 JŽ presnega kakava
  • 1x pecilni prasek
  • 1/2 kozarca kokosovega ali riževega mleka

Sadni nadev:

  • 1 velik mango
  • 1 velik vanilija kaki
  • sok 2 pomaranč
  • 1 + 1/2 ČŽ gostila agar 

Čokoladni preliv:

  • 1 zrela banana
  • 2 JŽ presnega kakava
  • 4 JŽ topljenega kokosovega olja

Postopek: 

Testo: Banane, olje in vanilijo gladko premešamo v multipraktiku. Zmesi dodamo suhe sestavine in ponovno dobro premešamo. Na koncu primešamo še mleko. Masa mora biti gosta in ne tekoča. Nadevamo jo v pekač (25x20 cm) obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Sadni nadev: Sadje olupimo in skupaj s pomarančnim sokom gladko premešamo v multipraktiku. Zmes prelijemo v ponev, dodamo agar in s konstantnim mešanjem z žlico kuhamo do vretja. Še vroče prelijemo čez pečeno testo in hranimo v zamrzovalniku med 1-2 uri, da se sadje strdi.
Gosto tekoči čokoloadni preliv namažemo po vrhu, po želji okrasimo z oreščki, suhim sadjem in hranimo na hladnem.
Prijetno sladkanje! 

Recept in fotografija: Natalija Jeraj, ki pripravlja svojo knjigo receptov

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri