Recept: Bezgov "šmorn" (veganski)

21. 5. 2017
Deli
Recept: Bezgov "šmorn" (veganski) (foto: Ana Vehovar)
Ana Vehovar

Naberite bezgove cvetove, ki ravnokar cvetijo in uporabite preprost recept za carski praženec v veganski različici. 

Sestavine:

  • 350 ml rastlinskega mleka
  • 200 g pirine ali kamutove moke
  • 1 pecilni prašek (iz vinskega kamna)
  • Ščep soli in vanilije v prahu
  • Kokosovo olje
  • Bezgovi cvetovi

Priprava:

V posodi zmešamo maso za palačinke: rastlinsko mleko, moko, pecilni, sol in vanilijo ter pustimo stati kakšni 10 minut. Dodamo cvetove bezga. 
Segrejemo kokosovo olje in ko je dovolj segreto vlijemo maso za palačinke, ki jo popečemo na obeh straneh, nato pa razdrobimo na koščke in še nekaj časa pražimo, da se lepo zapeče. 
Postrežemo s poljubno marmelado ali javorjevim sirupom. 

Poglejte si še: Veganski pirin jabolčni zavitek 

Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj