Recept: Bezgov "šmorn" (veganski)

Naberite bezgove cvetove, ki ravnokar cvetijo in uporabite preprost recept za carski praženec v veganski različici. 

Recept: Bezgov "šmorn" (veganski) (foto: Ana Vehovar) Ana Vehovar
21. 5. 2017

Sestavine:

  • 350 ml rastlinskega mleka
  • 200 g pirine ali kamutove moke
  • 1 pecilni prašek (iz vinskega kamna)
  • Ščep soli in vanilije v prahu
  • Kokosovo olje
  • Bezgovi cvetovi

Priprava:

V posodi zmešamo maso za palačinke: rastlinsko mleko, moko, pecilni, sol in vanilijo ter pustimo stati kakšni 10 minut. Dodamo cvetove bezga. 
Segrejemo kokosovo olje in ko je dovolj segreto vlijemo maso za palačinke, ki jo popečemo na obeh straneh, nato pa razdrobimo na koščke in še nekaj časa pražimo, da se lepo zapeče. 
Postrežemo s poljubno marmelado ali javorjevim sirupom. 

Poglejte si še: Veganski pirin jabolčni zavitek 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri