Recept: Brstični ohrovt s sezamovo skorjo

Najbolj okusen način za pripravo brstičnega ohrovta. Hrustljav na zunaj in mehki na znotraj. Skupaj z vegansko jogurtovo omako je odličen prigrizek ali priloga. Jed je lahko pripravljena brez glutena. Bon appétit!

4. 5. 2017

Sestavine: 

  • 2 ½ skodelice brstičnega ohrovta
  • ½ skodelice pirine moke (če želimo jed brez glutena, zamenjamo z mešanico brezglutenske moke)
  • 1/3 skodelice vode
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • 1/3 žličke mletega koriandra
  • ščep popra
  • ½ skodelice sezamovih semen
  • 2 žlice kokosovega olja

Za limonino-česnovo jogurtovo omako: 

  • 125g nesladkanega kokosovega ali sojinega jogurta
  • 1 žlička stisnjenega limoninega soka
  • 1/3 žličke soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • Opcijsko: čili, narezan svež peteršilj

Priprava

1. Segrejemo pečico na 200°C. Operemo in obrežemo brstične ohrovte, popivnamo s papirnatimi brisačami. Večje ohrovte prerežemo na pol.  

2. V skledi zmešamo moko, vodo, sol, česen v prahu, mlet koriander in poper. V drugo skledo damo sezamova semena. 

3. Pripravimo pekač, ki ga pokrijemo s peki papirjem. Stopimo dve žlici kokosovega olja in polovico polijemo na peki papir. 

4. Potopimo brstične ohrovte v mešanico moke, nato jih povaljamo v sezamova semena. Damo na peki papir in na koncu polijemo s kokosovim oljem, ki nam je ostal. Pečemo 20 minut. 

5. Ko se brstični ohrovti pečejo, pripravimo še jogurtovo omako. Vse sestavine zmešamo skupaj, na koncu za dekoracijo lahko dodamo še čili in narezan peteršilj. 

Recept in fotografije: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri