Polpeti iz rdeče pese, ki jih lahko jeste s čimerkoli: s solato, rižem, zelenjavo, krompirjem ali pa naredite čisto prave burgerje.
Burgerji iz rdeče pese
Za približno 8-10 burgerjev
Sestavine:
- 2 surovi rdeči pesi, naribani
- 1 čebula, narezana
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 žlica chia semen
- 1 žlica lanenih semen
- 1/3 čž česna v prahu
- ½ čž papirke
- ½ čž kurkume
- 1/3 čž mletih koriandrevih semen
- 1 čž soli
- 1 žlica sojine omake
- 1 dcl vode
- kokosovo (ali drugo) olje za peko
Priprava:
1. V ponvi segrejemo žlico kokosovega olja, dodamo narezano čebulo in ščep soli ter pražimo 10 minut.
2. V skledi združimo praženo čebulo, naribano rdečo peso, ovsene kosmiče, chia in lanena semena, sojino omako in vodo. Pustimo maso, da počiva nekje 10-15 minut.
3. Oblikujemo polpete.
4. Segrejemo nekaj olja na ponvi in pečemo polpete na srednjem ognju; na vsaki strani nekje 4 minute.
Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen
Poglejte si še: