Recept: Burger iz rdeče pese

Polpeti iz rdeče pese, ki jih lahko jeste s čimerkoli: s solato, rižem, zelenjavo, krompirjem ali pa naredite čisto prave burgerje. 

Recept: Burger iz rdeče pese (foto: profimedia) profimedia
13. 7. 2017

Burgerji iz rdeče pese

Za približno 8-10 burgerjev

Sestavine: 

  • 2 surovi rdeči pesi, naribani
  • 1 čebula, narezana
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev 
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1/3 čž česna v prahu
  • ½ čž papirke
  • ½ čž kurkume
  • 1/3 čž mletih koriandrevih semen
  • 1 čž soli
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 dcl vode
  • kokosovo (ali drugo) olje za peko

Priprava: 

1. V ponvi segrejemo žlico kokosovega olja, dodamo narezano čebulo in ščep soli ter pražimo 10 minut. 

2. V skledi združimo praženo čebulo, naribano rdečo peso, ovsene kosmiče, chia in lanena semena, sojino omako in vodo. Pustimo maso, da počiva nekje 10-15 minut. 

3. Oblikujemo polpete.

4. Segrejemo nekaj olja na ponvi in pečemo polpete na srednjem ognju; na vsaki strani nekje 4 minute. 

Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen 

Poglejte si še: